Peter Vandenbempt blikt vooruit op nieuwe seizoen

Peter Vandenbempt blikt vooruit op nieuwe seizoen
Foto: © SC

Het nieuwe voetbalseizoen gaat morgen eindelijk van start. Peter Vandenbempt, de voetbalman van de radio, blikt vooruit.

Als voor één club de titel een must is, dan is het voor Club Brugge", aldus Vandenbempt op Sporza. "De club heeft zeer gericht ingekocht, maar zit nu wel met een heel ruime kern. Met Mémé Tchité deed Club wel een absolute toptransfer, als hij fit is. Georges Leekens staat voor een grote uitdaging."

Onze vaderlandse competitie telt op dit moment vijf Nederlandse coaches. Maar voor Vandenbempt zijn deze niet noodzakelijk beter dan Belgische trainers. "Belgische coaches zijn zeker niet minder goed dan Nederlandse. Dat bewijzen Peter Maes en Hein Vanhaezebrouck. Ik kijk wel met belangstelling uit naar de kleine invasie van Nederlandse trainers. Zij staan voor aanvallend voetbal, maar ze zullen zich moeten aanpassen aan het moeilijke, harde en fysieke Belgische voetbal."

Waar hoopt de Sporza-analist verder nog op? "Ik hoop dat we opnieuw spankracht, spektakel en attractief voetbal te zien gaan krijgen. En ik hoop vooral dat we het, zoals vorig seizoen, over voetbal kunnen hebben. Niet over nieuws in de marge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties