Vanoppen: "Andere clubs zullen ons voorbeeld volgen"

Vanoppen: "Andere clubs zullen ons voorbeeld volgen"
Foto: © SC

Patrick Vanoppen heeft een origineel concept bedacht om shirtsponsor(s) aan te trekken. Beerschot verhuurt zijn truitjes per pakket van twee matchen. Voetbalkrant.com is de eerste die in de twee wedstrijden tegen Lokeren op het truitje zal prijken.

Johan Walckiers en Fabian Morren in Antwerpen

Het originele concept is enkele weken ontsproten bij Beerschot. "Met de huidige financiële crisis is het niet makkelijk om bedrijven voor een heel jaar als truitjessponsor aan te trekken", aldus Patrick Vanoppen. "Daarom bieden wij per duomatch (zoals in het geval van Voetbalkrant.com Lokeren uit en thuis, nvdr.) de hoofdsponsoring aan. Zo zouden we vijftien keer een andere sponsor op onze truitjes moeten krijgen."

"De vijftien zullen ook op de achterkant van het truitje staan. De paketten zijn ook tailor made. Dat wil zeggen aangepast aan de wensen van elke sponsor afzonderlijk. Zo zijn er mensen die meer op de led-borden willen staan, of meer tickets willen,... Of een combinatie van alles. Het is een origineel en vernieuwend idee, maar ik ben er zeker van dat we volgend jaar hierin niet meer alleen zullen staan. Zelfs in het buitenland zullen ze volgen", maakt Vanoppen zich sterk.

De bedragen voor de wedstrijden variëren ook. "Het is duidelijk dat we meer vragen voor wedstrijden tegen Anderlecht of Club Brugge, maar voorlopig is er nog maar één van die matchen verkocht. De aandacht voor de kleinere wedstrijden is ook groot, want er zijn altijd mensen die hun zichtbaarheid in een bepaalde streek willen vergroten."

"We hebben dit voorgelegd aan bedrijven en het voorstel werd zeer positief onthaald. Er zijn al een aantal wedstrijden verkocht, waaronder één topwedstrijd. Voetbalkrant.com wordt onze eerste sponsor tegen Lokeren. Zij zullen ook tijdens de terugwedstrijd op Lokeren op het shirt prijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties