Interview "Verdediger is nog steeds prioriteit"

"Verdediger is nog steeds prioriteit"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck wou gisterenavond de boot nog wat afhouden, maar de deal was iets later wel rond. Matias Suarez verhuist voor vier jaar naar CSKA Moskou. De Argentijn brengt Anderlecht 11 miljoen euro op.

Johan Walckiers in Anderlecht

Gisterenavond ging de deal nog over details. Alhoewel details, want Anderlecht wou gewoon meer geld voor de club hebben. Normaal, aangezien de managers van Suarez ongeveer veertig procent van de transferprijs wilden opstrijken. Uiteindelijk kwam men tot een akkoord waarbij de transferprijs 16 miljoen euro bedraagt en Anderlecht daarvan 11 miljoen in de eigen kas mag steken. Niet slecht voor een speler die voor anderhalf miljoen werd aangetrokken. U moet er rekening mee houden dat het interview gebeurde vooraleer de deal helemaal rond was.

Herman, het hete hangijzer: Matias Suarez?
Het dossier van Matias Suarez is nog niet dicht. Pas als alles getekend is door alle partijen kan men spreken van een transfer. Dat is nu nog niet het geval. We zullen daarover berichten als alles in orde is. (Suarez tekende ondertussen bij de Russische club)

Maar het moet toch heel concreet zijn?
Het is ook heel concreet. Er zijn nog verschillende club geïnteresseerd, maar CSKA staat het verst. Qua wensen van alle partijen zitten we relatief dichtbij elkaar.

Je bent niet blij dat het te vroeg is uitgelekt?
Nee, natuurlijk niet. In zulke dossiers is het gevaarlijk om informatie te vroeg te laten uitlekken. Ik begrijp dat Mati het zelf heeft bevestigd, dus ontkennen zou niet baten. Ik ga spelers wel waarschuwen dat ze zoiets in het vervolg beter niet doen.

Met het geld uit de transfer kan wel een nieuwe speler aangetrokken worden? Moet dat een vervanger voor Suarez worden en/of een verdediger?
Kijk, je moet altijd de balans opmaken tussen sportief en financieel. Als je onze kern bekijkt, zie je dat we aanvallend genoeg mogelijkheden hebben. Een verdediger lijkt nu veel belangrijker. Maar dan nog. We gingen er ook van uit dat Roland Juhasz ging vertrekken na vorig seizoen. Zijn blessure gooide roet in het eten, maar hij komt ook nog terug.

Maar een verdediger blijft de prioriteit?
Ja, maar we moeten ook rekening houden met het 'wanneer'. Voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Champions League mogen we al geen vervanging in de selectie doorvoeren. Voor de tweede mag dat wel. En dan moeten we bekijken of we een zware tegenstander loten. Ik weet dat er sommige jongens willen komen, maar het is ook kijken hoeveel hun club voor hen vraagt. Ik ken mezelf: als ik hoor dat een club net geïncasseerd heeft voor een speler, gaat de prijs ook omhoog. Het is een evenwichtsoefening tussen het financiële en het sportieve. De renovatie van het stadion heeft ook drie miljoen euro gekost.

Er werd ook gesproken over Carcela?
Dat is een heel goede speler, maar je moet ook kijken of je een plaats hebt voor hem. Op die positie hebben we al veel spelers. Je moet ook kijken: Vargas komt binnenkort terug. Ze hebben ons gezegd dat hij geen knieproblemen meer heeft. Het is nu spijtig dat hij die elleboogproblemen heeft, maar daarvoor was hij wel fenomenaal op training. En we haalden Cyriac. Die hadden we nooit kunnen halen als hij niet geblesseerd was, net als Vargas. Die jongen heeft alles van de moderne spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties