"We hebben vervanger voor Suarez al"

"We hebben vervanger voor Suarez al"
Foto: © SC

Roger Vanden Stock heeft geen zorgen. Dat Matias Suarez vertrekt, stemt de voorzitter van Anderlecht niet gelukkig, maar hij was er alvast niet teneergeslagen door. Daarvoor heeft hij al te veel meegemaakt.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Sinds het dossier rond Aruna Dindane heb ik geleerd me niet meer te verzetten tegen het vertrek van eender welke speler", aldus Vanden Stock. "Suarez gaat weg, dat is zeker. Hij kiest voor het geld, maar kan je hem ongelijk geven? Hij verdiende bij ons 600.000 euro en gaat in Rusland vijf keer meer verdienen. Hij kon niet naar Engeland en de Spaanse clubs zitten allemaal in de schulden."

De tien miljoen die Anderlecht gaat incasseren, geeft de club wel extra mogelijkheden. "En als we de Champions League halen, krijgen we ineens een hele hoop ademruimte", geeft Vanden Stock toe. "Het is trouwens al te lang geleden dat we CL speelden. Dat is de reden waarom we alles doen om door te gaan en ik ben zeker dat we er geraken.

Volgens de voorzitter moet Anderlecht geen vervanger zoeken voor Suarez. "Simpelweg omdat we zijn vervanger al in de kern zitten hebben. Vargas en Cyriac kunnen die rol op zich nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties