Datum: 08/12/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Achter de Kazerne
Lokeren ook tegen KV Mechelen onderuit
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Lokeren ook tegen KV Mechelen onderuit
Foto: © SC

De supporters van KV Mechelen hebben eindelijk nog eens een feestje kunnen bouwen. Het was al van 27 oktober geleden dat de Maneblussers een wedstrijd hadden gewonnen maar zaterdagavond toonde KV Mechelen zich te sterk voor Lokeren. Henkens eiste een hoofdrol op met een doelpunt en e

Robby Morren in Mechelen

Bij Lokeren moest coach Peter Maes de wedstrijd wegens schorsing vanuit de tribune volgen, net als de eveneens geschorste Harbaoui. Mokulu nam de plaats in van Harbaoui en Gueye die van Taravel. Bij KV Mechelen maakte Steven De Petter zijn wederoptreden.

Goal en blessure
De talrijk opgekomen supporters konden zich in het barre winterweer verwarmen aan een aangename pot voetbal. Het was de thuisploeg die het balbezit opeiste en even voorbij het halfuur verdiend op voorsprong klom. Henkens zette voor vanop rechts. Pedersen kon niet bij de bal maar Iddi was goed gevolgd en deed de netten trillen. (1-0) Iddi blesseerde zich in die fase en werd vervangen door Enevoldsen.

KV Mechelen had eigenlijk al eerder moeten scoren via De Petter of Pedersen. Eerst kopte De Petter een voorzet van Van Loo van dichtbij in de handen van Copa, daar was meer uit te halen. Pedersen nam op zijn beurt het leer in één tijd heerlijk op de slof maar hij trof de rechterstaak. Aan de overkant was Lokeren enkel gevaarlijk geweest na mistasten van doelman Pacovski. Hij tikte een schot van Patosi op de lat en duwde de bal daarna in de voeten van Mokulu maar die vergat het geschenk te verzilveren.

Toch geen strafschop
Kort voor de pauze zorgde scheidsrechter Dierick nog voor opschudding toen hij op aangeven van zijn assistent naar de stip wees voor Lokeren maar de assistent maakte duidelijk dat hij zijn vlag de lucht in stak omwille van buitenspel en zo mochten de Maneblussers met een verdiende voorsprong gaan rusten.

Perfecte counter
Ook na de pauze bleven de Mechelaars doorstomen. De tweede helft was zes minuten ver toen de thuisploeg zijn voorsprong verdubbelde na een vlijmscherpe counter. De Petter behield het overzicht en legde breed op Henkens die de bal mooi over de uitgekomen Copa stifte. (2-0)

Lokeren kon aanvankelijk maar weinig klaarmaken in het tweede bedrijf. Pacovski moest voor het eerst redding brengen op een mooie vrije trap van Patosi zo'n tien minuten voor affluiten. Toch werd het nog spannend toen Maric er met een heerlijke krul nog 2-1 van maakte. Lokeren perste er nog een slotoffensief uit en bijna kwam de gelijkmaker er nog maar een fantastische vrije trap van Maric spatte uiteen op de kruising.

KV Mechelen pakt drie belangrijke punten en neemt zo weer een beetje meer afstand van de onderste regionen van het klassement. Lokeren lijdt zijn tweede opeenvolgende nederlaag na de indrukwekkende reeks van zeven overwinningen en verliest zondag zijn derde plaats mogelijk aan RC Genk. 

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav   90' -
Van Loo Anthony 90' -
Biset Maxime 90' -
Van Hoevelen Kenny 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
De Petter Steven A 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Henkens RobinA 90' -
Cordaro Alessandro   90' -
Pedersen Nicklas 90' -
Iddi Abdul-Yakuni 41' -
  Bank G Beoordeel
Biebauw Wouter   -  
Karahmet Senad -  
Van Tricht Wannes -  
Dialiba Diabang Boubacar -  
Enevoldsen Thomas 49' -
Van Damme Joachim -  
Junker Mads -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Gueye Ibrahima 90' -
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat 90' -
De Bock Laurens   90' -
Persoons Koen   90' -
Overmeire Killian 90' -
Leko Ivan 68' -
Patosi Ayanda 90' -
Mokulu Benjamin   90' -
Saglik Enes 59' -
  Bank G Beoordeel
Lazic Jugoslav -  
El Mouataz Hassan -  
Corryn Alexander -  
Tiko Tsholola -  
Trompet Jore -  
Mitu Cédric A 31' -
Maric Milos 22' -
Herbeleef KV Mechelen - Sporting Lokeren

Vooraf