Interview "Seizoen met ups en downs"

Jens Van der Borght
| 2 reacties
"Seizoen met ups en downs"
Foto: © SC

Dit weekend gaan de play-offs van start. Onze redactie interviewde een ex-speler of ex-bestuurslid van de ploegen uit play-off I en play-off III. Luc Beyens praatte met ons over het seizoen van Club Brugge.

Luc Beyens speelde van 1983 tot 1992 bij Club Brugge. In die periode speelde hij meestal als middenvelder, maar hij kon ook in de verdediging uit de voeten. Hij werd met Blauw-Zwart drie keer kampioen en werd onder Guy Thys twee keer opgeroepen voor de nationale ploeg. Momenteel is de 54-jarige Beyens trainer bij VC Herentals.

“Seizoen met ups en downs”

Dit seizoen begon Club Brugge sterk onder Leekens, maar daarachter vielen ze terug waardoor de trainerswissel er ook kwam. Maar ik vind dat de transfers in de winter al een goede bijdrage hebben geleverd, waardoor het na de winterstop toch terug vlotter loopt”, aldus Luc Beyens.

“Ook maakt het een heel verschil als Vadis meespeelt of niet. Hij speelt heel regelmatig en daarom vind ik hem ook de beste speler van Club Brugge. Met of zonder hem is een wereld van verschil. Daarnaast speelt Bacca ook weer een geweldig seizoen. Hij is voor mij de revelatie van het seizoen. Een echte afwerker voor goal.”

“Anderlecht moet uit hun pijp komen”

Beyens kijkt erg uit naar naar de play-offs. Vooral omdat het volgens hem spannend gaat worden. “Het wordt koffiedik kijken in play-off I. Iedereen wil volgens mij tegen Anderlecht winnen. Ze zullen bij Anderlecht uit hun pijp moeten komen, want de laatste weken waren ze wisselvallig. Iedereen kan volgens mij van iedereen winnen.”

“Ik hoop natuurlijk dat Brugge kampioen speelt. Na negen jaar er te hebben gevoetbald, kan mijn voorkeur alleen maar naar hun uitgaan. Maar het wordt niet makkelijk voor hun, want ze hebben een achterstand die niet evident is om op te halen.”

Beyens durfde wel niet zeggen wie er dit jaar met de titel zal gaan lopen. “Iedereen ziet Anderlecht nog steeds als favoriet, maar alles kan nog gebeuren. Het staat redelijk dicht bij elkaar. Lokeren staat bijvoorbeeld op acht punten, maar als zij hun eerste match winnen, doen zij ook nog steeds mee”, besluit de ex-Brugge-speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties