Interview Been: "Het kan ook wel eens te laat zijn"

Fabian Morren
| 2 reacties
Been: "Het kan ook wel eens te laat zijn"
Foto: © SC

Racing Genk won vorige week met 1-2 bij Anderlecht. Aan vertrouwen geen gebrek dus. Zondag wacht Zulte Waregem. Het wordt een duel met de tweede plaats als inzet.

Door Fabian Morren

Het is nog steeds fris buiten, ook in Genk. Eens in de Cristal Arena merk je daar nog weinig van. Een ontspannen sfeer hangt er - hoe kan het ook anders. Genk heeft nu eenmaal weinig zorgen. Een prima start in de play-off I én nog uitzicht op de tweede en zelfs de eerste plaats. Al was de eerste helft tegen Anderlecht érg matig. "Zeg maar gerust de eerste 55 minuten", reageert Mario Been. "Die waren echt dramatisch. We waren niet balvast genoeg. Ook in Bergen startten we zeer slecht, maar maakten we het nog goed in de tweede helft. Dat is prima, maar als je telkens zo slecht start, kan je remonte ook wel eens te laat komen."

Zulte Waregem is zondag de tegenstander. Al voor de vijfde keer dit seizoen. "Ik zag in de competitie een goeie thuiswedstrijd van ons, maar uit hebben we er wel veroren. We scoorden er ook wel al vijf keer tegen in de beker. Onze duels met hen waren dus wisselend dit seizoen. Zulte Waregem is gewoon een hele goeie ploeg. Ze staan nu al het hele seizoen in de top 6 en al een tijdje in de top 3. Dat wil echt wel iets zeggen. Ze spelen ook bijna altijd in dezelfde samenstelling. Dury levert er uitstekend werk", weet Been.

Behoudend Zulte Waregem?

De Nederlandse trainer verwacht een behoudend Zulte Waregem vanavond. "Toch wel, ja. Ze zullen veel mensen achter de bal houden. Met Berrier hebben ze bovendien een hele gevaarlijke speler. We moeten ook opletten dat we niet blind naar voor lopen met het publiek achter ons. We moeten geduldig wachten op de fouten van de tegenstander. Het wordt een heel interessante match", voorspelt Been.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties