Makelaar: "Mbokani leeft voor toppers"

Makelaar: "Mbokani leeft voor toppers"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zondag maakt Dieumerci Mbokani zijn wederoptreden bij Anderlecht in de topper tegen Club Brugge. De Congolees moest vier weken vanaf het strafbankje toekijken hoe paars-wit zijn greep op de competitie verloor. "Dieu toont zich gretig op training en is klaar voor de topper", aldus zijn makelaar.

De prijsschutter van Anderlecht kreeg een schorsing van vier wedstrijden na dom natrappen in de bekerwedstrijd tegen Racing Genk. Zonder het goudhaantje had de landskampioen het zichtbaar moeilijk. Komende zondag is de Congolese spits echter opnieuw speelgerechtigd.

“Dieu kan niet wachten om opnieuw op het veld te staan”, vertelt zijn makelaar Fabio Baglio in Het Nieuwsblad. “De vier weken schorsing hebben hem echt wel pijn gedaan. Ik denk dat Mbokani zijn les nu wel heeft geleerd.”

In de hoofdstad leeft de schrik dat hun topschutter matchritme mist om meteen te schitteren. “Mbokani leeft voor toppers”, gaat Baglio verder. “Hij is gemaakt om wedstrijden te spelen zoals tegen Club. Bovendien toonde hij zich de voorbije weken enorm gretig op training. Ik denk zelfs dat die verplichte rust hem goed heeft gedaan na een slopend seizoen.”

Bovendien lijkt het alsof Mbokani bezig is aan zijn laatste weken in het Astridpark. Een reden te meer om afscheid te nemen met een nieuwe titel? “Er is geen druk rond een transfer”, besluit Baglio. “Dat is een woord dat Mbokani niet kent. Zijn filosofie vertelt hem dat hij zich nergens zorgen over moet maken en dat alles dan wel goed komt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties