Interview "We hebben de echte Mbokani nodig, niet de zotte"

"We hebben de echte Mbokani nodig, niet de zotte"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Cheikhou Kouyate rekent op zijn maatje Dieumerci Mbokani om de titel binnen te slepen voor Anderlecht. De verdediger wierp zich al een paar keer op als 'oudere broer' van de grillige aanvaller. "Maar nu is het duidelijk: wij houden de nul en hij moet voor de goals zorgen", knipoogde de Senegalees.

Er is al veel gezegd en geschreven over de terugkeer van Mbokani, maar Kouyate vindt dat het nu tijd is voor daden. "Een Mbokani in vorm is door niemand af te stoppen", haalt hij alvast de loftrompet boven. "De taakverdeling is duidelijk: wij houden de nul achteraan en Suarez en Mbokani moeten vooraan het verschil maken. Ik weet dat Dieu honger heeft. Hij heeft me gezegd dat hij er klaar voor is. En dat mag hij zondag al tonen."

Het incident waardoor Mbokani vier speeldagen moest toekijken is vergeven en vergeten. "Na de match tegen Genk hebben we daar een groepsgesprek over gehad", aldus Kouyate. "Hij heeft zich toen openlijk geëxcuseerd en dat doet hij niet makkelijk. Ik verstop niet dat we hem nodig hebben. De echte Mbokani, niet de zotte. (lacht)"

John van den Brom trad zijn verdediger bij. "Ik ga niet ontkennen dat we hem gemist hebben. Iedereen weet hoe belangrijk hij voor ons is. Hij heeft de laatste weken getraind alsof hij zou spelen en dat is toch al een goed teken. Ik ben blij dat hij er terug bij is."

"Het was niet hetzelfde zonder Mbokani", vervolgde Kouyate. "Het is nu aan hem om te bewijzen dat hij de beste speler van België is. En ja, hopelijk heeft hij die streken achter zich gelaten. Als ik op training Wasilewski hem tot het uiterste zie drijven en hij niet reageert, is dat toch een positief sein. Hij beheerst zich."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties