Reactie Deschacht: "Een 3-3 was misschien terechter"

Deschacht: "Een 3-3 was misschien terechter"
Foto: © SC

Twee spelers mochten na de wedstrijd hun uitleg komen doen in de mixed zone bij Anderlecht: Silvio Proto en Olivier Deschacht. De linksachter vond dat Anderlecht als mentale winnaar uit het duel tegen Club Brugge verscheen.

Deschacht heeft al veel oorlogen meegemaakt, maar ook voor de routinier was het bizarre wedstrijd. "Een rare wedstrijd inderdaad, maar ik denk met een terechte uitslag. Alhoewel, misschien was 3-3 wel terechter geweest: 3-0 voor Club bij de rust en 3-3 na de tweede helft", lachte hij. "Hoe het komt dat we twee gezichten toonden? Ik heb er geen verklaring voor. We lieten te veel ruimte en daar maakte vooral Vazquez goed gebruik van. En Bacca dwong 2-3 kansen op zijn eentje af."

Dat Anderlecht met tien man nog zo een offensief kon inzetten, was wel een opkikker. "Bij de rust denk je: 'oei, we geven de titel uit handen'. Maar dan speel je zo een tweede helft en psychologisch gezien was dat een zege waard. We houden Brugge op afstand en staan nog steeds eerste. We hebben het nog allemaal in eigen handen, maar tegen Lokeren moet er woensdag nu echt gewonnen worden."

"Moesten we elke wedstrijd spelen als in de tweede helft zouden we nog weinig matchen verliezen", ging de blonde linksachter verder. "Het was ook een goeie wedstrijd van de coach. Zijn vervangingen waren cruciaal. En dan zie je toch ook dat Tom De Sutter voor ons heel belangrijk is. En ook Dieu begon beter te spelen. Dat maakt een groot verschil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties