"Biglia staat drie kilo te zwaar"

Fabian Morren
| 28 reacties
"Biglia staat drie kilo te zwaar"
Foto: © SC

Philippe Albert, ex-verdediger van onder meer Newcastle en nu vooral analist, heeft een uitgesproken mening over Lucas Biglia. "Hij heeft een fysiek probleem."

"Toegegeven, wat het afschermen van de bal betreft, vind je in België niemand beter", verklaart Albert in Sport/Voetbalmagazine. "En technisch gaat het hem ook allemaal makkelijk af. Ik vraag me alleen af waarom hij zo voorzichtig speelt."

"We zijn niet meer in de jaren tachtig, toen een verdedigende middenvelder de bal afpakte en dan de bal eventjes kort breed legde. In de wedstrijd op Standard onlangs speelde hij bijna als een klassieke libero! Hij heeft nochtans kwaliteiten, is een uitstekende nummer 6, zeker een van de drie, vier beste in België", vervolgt Albert. "Wanneer hij er niet bij loopt, merk je meteen het verschil."

Albert denkt dat Biglia te zwaar staat. "Maar qua beweeglijkheid staat hij een niveau onder Junior Malanda en William Vainqueur, die altijd in beweging zijn, de bal afpakken en dan voor een manmeersituatie zorgen. Biglia doet dat niet. Volgens mij is dat te wijten aan zijn fysieke conditie die niet geweldig is. Hij staat twee, drie kilo te zwaar. Ik geloof zelfs dat daar geen kruid tegen gewassen is, hij zal nooit mager zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties