Maes: "Ik zou enkel willen ruilen met Dury"

Fabian Morren
| 14 reacties
Maes: "Ik zou enkel willen ruilen met Dury"
Foto: © SC

Peter Maes kan met Lokeren nog scherprechter zijn in het titeldebat. Volgens de Limburgse coach is echter Zulte Waregem de grote favoriet.

"Als ik met één trainer zou willen ruilen op dit moment: Francky Dury", vertelt Maes. "Zulte Waregem is in mijn ogen de topfavoriet. Het verdient de titel op basis van het hele seizoen."

"Ik denk niet dat ze ten onder gaan aan de druk van de eerste plaats. Oké, zondag hadden ze het een uur lang moeilijk op Standard, maar het feit dat ze, ondanks die nederlaag, toch op kop blijven, zal hen een mentale boost geven."

Over zijn ex-club Anderlecht is Maes minder positief. "Ik mis de weerbaarheid bij Anderlecht. Zondag begon het ongelofelijk sterk op Club Brugge, maar één tegenslag en alles viel weg. Dan zie je hoe moeilijk het is als je in een neerwaartse spiraal zit. In de thuismatch tegen Club zag ik na rust wel een gekrenkt Anderlecht, maar die reactie toont het veel te weinig."

Genk schrijft Maes af voor de titel. En dat omwille van de beker. "Genk doet niet meer mee voor de titel", stelt de trainer in Gazet van Antwerpen. "Niet dat de ploeg vermoeid is na het slopende seizoen, want Mario Been beschikt over voldoende wisseloplossingen en heeft dit seizoen genoeg geroteerd. Maar de finale van de Beker van België werpt al zijn schaduw vooruit."

"Ik heb twee bekerfinales gecoacht, zoiets kruipt al weken vooraf onbewust in de hoofden van de spelers. De focus staat niet meer voldoende op de competitie en dan kan je het vergeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties