Interview "OHL kan hetzelfde als Zulte Waregem bereiken"

Frank Deckers
| 6 reacties
"OHL kan hetzelfde als Zulte Waregem bereiken"
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven heeft zich in slechts twee jaar opgeworpen tot stevige eersteklasser. Wim Raymaekers is er momenteel niet bij, maar hoopt dat zijn ploeg de ambitie in play-off II kan waarmaken.

“Het bestuur heeft voor de play-offs de ambitie uitgesproken om play-off II te winnen”, zegt de verdediger aan Voetbalkrant.com. “Dat is niet makkelijk want de andere ploegen willen dat ook, maar ik hoop dat we het gaan halen. Ik ben er momenteel jammer genoeg niet bij, maar ik merk de drive van de spelers wel op en dat is positief.”

Er doen nog drie ploegen mee voor eindwinst in de groep. OHL moet echter tegen het zwakkere broertje in de groep spelen. “Als we winnen van Waasland-Beveren denk ik dat we doorstoten, ofwel moet het al heel gek gaan lopen in Charleroi. We hebben alles nog zelf in handen en dat is een voordeel. Leuven heeft ook een beter doelpuntensaldo en dat is altijd beter met het oog op de laatste wedstrijd.” (Charleroi heeft echter een beter doelpuntensaldo)

De vraag blijft of OHL een plaats verdient in de finale van play-off II. “Als we doorstoten zijn we altijd de underdog”, aldus Waymaekers. “Tegen Gent is iedereen de underdog en tegen een play-off I-ploeg zeker. We maken kans, maar dan moeten we allemaal goed spelen."

Aan elkaar gewaagd

“Het zou jammer zijn als we het nu nog fout loopt. Tegen Charleroi hadden we de penalty moeten scoren en dan was het nu misschien al beslist”, denkt de verdediger. “Maar achteraf is het altijd makkelijk om te zeggen wat mis liep. Tegen KV Mechelen winnen we met 1-5, maar het had aan de rust evengoed 2-0 kunnen staan. Alle ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd.”

Raymakers hoopt ooit toch play-off I te spelen met OHL. “Ik ben al bij Oud-Heverlee Leuven van in tweede klasse en het is mooi om de vooruitgang van de club te zien. Mijn eerste wedstrijd speelde ik voor 1000 fans en nu is zelfs in play-off II het stadion uitverkocht. We zijn goed bezig en als we rustig kunnen blijven bouwen halen we hopelijk ooit play-off I. Ik ben er zelfs zeker van dat OHL ooit hetzelfde kan bereiken als Zulte Waregem of Lokeren. We moeten alles stap voor stap doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws