Top&Flop Anil Koç en de zware benen van KRC Genk

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 41 reacties
Anil Koç en de zware benen van KRC Genk
Foto: © SC

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

TOP

De keuzes van Francky Dury

Dit eerste item stond vorige week nog tussen de flops. De oefenmeester van Zulte Waregem  zorgde bijna op z’n eentje voor de ommekeer op Daknam. Essevee stond immers met 2-0 in het krijt. De fusieclub keerde de rollen immers om won uiteindelijk met 2-3. De inbreng van Bryan Verboom en Jens Naessens zorgde voor meer diepgang. Bovendien gaf Dury een signaal richting Franck Berrier door voor Mbaye Leye te kiezen. Ook aanvoerder Davy De fauw verdient een eervolle vermelding door met twee doelpunten ervoor te zorgen dat Zulte Waregem nog steeds niet uit de titelkoers is geslagen.

Anil Koç

Bij Standard stond Koç voor de eerste keer aan de aftrap. De 18-jarige flankaanvaller zorgde in de wedstrijd tegen Club Brugge voor een knalprestatie. En dat in tegenstelling tot veel van zijn ploegmaats. Bovendien kreeg de Belgische speler met Turkse roots meermaals applaus van Sclessin voor zijn traptechniek. Het verschil tussen de stilstaande fases van Koç en die van Paul-José Mpoku waren immers opmerkelijk.

De Europese kruistocht van KAA Gent

KAA Gent won met sprekend gemak zijn poule in play-off II. Ook in de heenwedstrijd van de finale aan Den Dreef maakten de Buffalo’s brandhout van OH Leuven. Door de 1-4-overwinning is de terugwedstrijd al overbodig. Het wordt alvast geen cadeau voor de nummer vier uit play-off I om het tegen dit Gent op te nemen om een Europees ticket.

FLOP

De zware benen van KRC Genk

De bekeroverwinning zorgde voor een delirium in Limburg. Voor het oog van de camera’s verkondigde de club nochtans bij hoog en laag dat de focus meteen na de wedstrijd al op de titelstrijd lag. Nochtans ontbraken er bij de blauwhemden enkele sleutelspelers voor het cruciale treffen tegen RSC Anderlecht. Jelle Vossen en Jeroen Simaeys blijven met kwaaltjes aan de kant. Benji De Ceulaer speelde dan wel, maar het leek alsof de bekerroes nog steeds niet uitgewerkt was.

De Lokerse zenuwen

Lokeren lijkt maar geen voorsprong vast te kunnen houden. Afgelopen weekend leidden de Waaslanders nog met 2-0 tegen Zulte Waregem. Uiteindelijk ging Essevee met de drie punten lopen. Het is al de vierde keer op vijf wedstrijden dat de troepen van Peter Maes een voorsprong uit handen geven. Peter Maes krijgt er stilaan grijze haren en een schorre stem van.

Nachtmerrie voor Leicester City

Anthony Knockaert zal enkele weken niet goed slapen, daar durven we zelfs Wetters vergif op innemen. Bij een 2-1-stand op het veld van Watford in de extra tijd was Leicester op basis van uitdoelpunten geplaatst. Het mocht dus het busticket naar Wembley al boeken voor een rechtstreekse finale voor promotie naar de Premier League. Knockaert trapte de elfmeter in twee tijden op Almunia, waarna Watford na een onwaarschijnlijke counter nog de goal van de kwalificatie lukte. Leicester verdedigde daarop als miniemen. Had Knockaert die penalty gewoon los in de tribune geknald, zat Leicester in de finale. Of hoe je door een penalty nog slechter te trappen, toch resultaat zou kunnen halen. Anderlecht kan hier nog uit leren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties