Kouyaté: "Ook de Ligue 1 interesseert me"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Kouyaté: "Ook de Ligue 1 interesseert me"
Foto: © SC

Cheikhou Kouyaté staat in de belanstelling van onder andere Dinamo Kiev. De Senegalees ziet een overstap naar de voormalige Sovjet Unie echter niet zitten. "Misschien blijf ik wel nog zes maanden bij Anderlecht", aldus de verdediger.

Het is een publiek geheim dat Kouyaté volgend seizoen aan de slag wil in de Premier League. Onder andere Arsenal toonde al interesse in de centrale verdediger. De Senegalees vroeg dan ook een Belgisch paspoort aan. In het Verenigd Koninkrijk is de kans immers groter dat je er aan de slag kunt als Europees staatsburger. Enig probleem: het dossier zal wellicht pas in de loop van volgend seizoen worden afgehandeld.

Toch weigert Kouyaté een transfer richting Kiev. Ook het Russische Dinamo Moskou toonde eerder al interesse. “Die clubs zijn niet beter dan Anderlecht”, vertelt de verdediger in La Dernière Heure. “Bovendien ben ik amper 23 jaar en heb ik dus tijd genoeg om een transfer te realiseren. Het zou bovendien moeilijk zijn om van Oekraïne de stap naar de Premier League te zetten. En voor het geld alleen doe ik het niet.”

Toch hoopt de centrale verdediger dat hij volgend seizoen toch al in Engeland geraakt. “Ik heb de kwaliteiten om mee te draaien in de Premier League”, gaat Kouyaté verder. “Ik hoop dan ook dat mijn transfer deze zomer in orde komt. Het bestuur van Anderlecht zal mijn keuze wel begrijpen.”

Toch bestaat de kans dat de Senegalees ook volgend seizoen nog rondloopt in het Astridpark. “Anderlecht is een topclub. Waarom zou ik niet nog zes maanden blijven als we Champions League spelen? Maar ook de Franse Ligue 1 spreekt me aan. Maar eerst wil ik nog een Belgische titel pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties