Reactie Mbokani: "Kiev is heel concreet maar Engeland is prioriteit"

Mbokani: "Kiev is heel concreet maar Engeland is prioriteit"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Opdracht volbracht: Dieumerci Mbokani werd naar Anderlecht gehaald om de ploeg kampioen te maken en twee jaar lukte dat ook. Dit seizoen met wat hindernissen, maar toch was de Congolese spits uitermate belangrijk in de wedloop van paars-wit.

Mbokani had er meer van verwacht van zijn play-offs. De spits kan slechts twee keer scoren, maar werkte zich ook wel uit de naad voor zijn ploeg. "Het belangrijkste was de titel. Natuurlijk had ik ook meer willen scoren, maar dat telt nu allemaal niet meer. We zijn kampioen!", liet de immer coole aanvaller even zijn stoïcijnse masker vallen.

Maar het zouden zijn laatste kunstjes voor Anderlecht zijn, want Mbokani vertrekt zo goed als zeker. Er komen reeds aanbiedingen binnengerold, maar hij kijkt de kat nog even uit de boom. "Bij een goed bod ben ik weg. Ok, Anderlecht speelt Champions League volgend seizoen en ik ben hier graag, maar ik heb al met het bestuur gepraat. Voor mij wordt het moeilijk om te blijven. Ik ben er ook bijna 28 en het geld begint nu ook belangrijk te worden, voor mij en voor mijn familie. Ik heb alles gewonnen wat er te winnen valt in België en daar ben ik heel fier op."

En Mbokani verstopt niet dat de Premier League zijn voorkeur wegdraagt, al zouden de roebels uit het voormalige Oostblok ook wel een optie kunnen zijn. Zo heeft Dinamo Kiev al interesse getoond. "Heel concreet zelfs", aldus Mbokani. "Maar ik ga eerst met mijn vrouw de stad eens bekijken één van de volgende weken, want dat is ook belangrijk. Is het daar goed om leven? Het is een optie, maar Engeland blijft mijn prioriteit. Ik ga over elk bod heel goed nadenken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties