Dury: "Ik viel bijna van mijn stoel"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 114 reacties
Dury: "Ik viel bijna van mijn stoel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag staken geruchten de kop op als zou Zulte Waregem vanaf volgend seizoen zijn thuiswedstrijden afhaspelen op Het Kiel. Toen coach Francky Dury dat hoorde, viel hij bijna letterlijk van zijn stoel.

Dury werd ingelicht door Patrick Decuyper zelf. “Na de viering zijn we iets gaan eten met de spelers, met de vriendinnen en vrouwen erbij. Het was een schitterende afsluiter van ons seizoen”, vertelt de coach in Het Nieuwsblad.

“Maar vijf minuutjes voor ik vertrok, heeft Patrick me even apart genomen en me ingelicht over de verhuisplannen naar Antwerpen. Ik was nog in nuchtere staat en viel werkelijk bijna van mijn stoel”, aldus Dury. “Het gesprek duurde amper vijf minuten. Ik heb hem gezegd: Patrick, weet je wel in welk verhaal je stapt? Denk daar toch nog maar eens goed over na.”

"Nooit betrokken bij gesprekken"

Het hele verhaal ligt de coach nogal zwaar op de maag. “Toen ik dinsdag hoorde dat het nieuws overal bevestigd werd, schrok ik nog een keer. Eerlijk waar, had ik dit op voorhand geweten, dan was ik echt niet op dat podium gaan staan springen om al die mensen te bedanken. Maar ik wist er helemaal niets van, ik ben nooit betrokken geweest bij de gesprekken rond een verhuis.”

"Een kaakslag"

“Of dit een kaakslag is? Het zal wel zijn”, vervolgt de Trainer van het Jaar. “Voor de supporters vooral. Ik weet niet of die mee naar Antwerpen zullen komen. Van Waregem naar Antwerpen, dat is verdorie heel ver”, meent Dury.

“Ik heb enorm veel binding met deze club, die mij heeft groot gemaakt. Het is emotioneel moeilijk mee betrokken te zijn in dit nieuwe verhaal. Ik moet dit echt even verwerken. Over enkele dagen, als ik alles op een rijtje heb gezet, hoop ik een beter zicht te hebben”, besluit de coach van Zulte Waregem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties