Update: Anderlecht krijgt boete voor gemiste dopingcontroles Mbokani

Update: Anderlecht krijgt boete voor gemiste dopingcontroles Mbokani
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani heeft dit seizoen twee dopingcontroles gemist. Dat weet Sport/Footmagazine. Het levert Anderlecht 20.000 euro boete op. In het wielrennen zou dat een probleem zijn, maar in het voetbal is er pas een probleem bij 6 gemiste controles.

In oktober lag hij in het ziekenhuis toen ze op het oefencentrum in Neerpede kwamen controleren, waardoor Mbokani er niet kon zijn. Een misverstandje zoals er zoveel zijn in het systeem met de zogeheten where-abouts. Ook enkele dagen na de wedstrijd in Malaga miste hij nog eens een controle door een misverstand in de agenda.

Twee gemiste controles zijn - zeker in het voetbal - geen reden tot paniek. De UEFA heeft wel aangekondigd in de toekomst meer controles te gaan uitvoeren, dus Mbokani weze gewaarschuwd voor de volgende jaren.

UPDATE: Anderlecht heeft volgens Het Laatste Nieuws mogelijk wel een boete van 20.000 euro aan de broek, omdat zij verantwoordelijk zouden zijn voor het missen van de controles. Er zou ook een werknemer een boete van 5.000 euro te wachten staan omdat hij verkeerde informatie gaf aan de controleurs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties