Pinto da Costa: "Nooit gedacht dat Mou zich zo zou gedragen"

Pinto da Costa: "Nooit gedacht dat Mou zich zo zou gedragen"
Foto: © SC

José Mourinho lanceerde zijn trainerscarrière in 2002 bij FC Porto. De Portugees boekte met de Draken zowel nationale als internationale successen. Jorge Nuno Pinto da Costa, de voorzitter van FC Porto, is zijn succestrainer steeds blijven volgen.

"Mourinho is flink veranderd", stelde Pinto da Costa in een gesprek met Marca. “Hij was anders bij Porto. Ik had nooit gedacht dat Mou zich zou gedragen als hij deed bij Real. Hij vierde geen feest toen wij de Champions League wonnen, maar ik had nooit een probleem met hem. Hij was altijd erg hoffelijk, ambitieus en intelligent. Ik voelde dat hij de ideale man voor ons was om de club in de juiste richting te krijgen”, aldus de zakenman.

Mourinho vertrok na zijn successen bij Porto naar Chelsea, waarmee hij landskampioen werd met een recordaantal punten. De Blues verlengden hun landstitel ook onder Mourinho. Na een succesvolle periode bij Internazionale vertrok The Special One in 2010 naar Real. Hij pakte drie prijzen bij de Koninklijke, maar in het afgelopen seizoen rommelde het steevast in Santiago Bernabéu. Mourinho zou conflicten hebben gehad met diverse sleutelspelers, onder wie Iker Casillas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties