Ghelamco Arena ontploft meteen

Dat de opening van de nieuwe Gentse voetbaltempel een feest zou worden stond buiten kijf. Enkel de wedstrijd zelf kon roet in het eten gooien. Gent liet dat niet gebeuren en won overtuigend met 2-0.

Sander De Graeve in Gent

Kersvers kapitein El Ghanassy was erg bedrijvig in de beginfase. Hij stak na een mooie actie van Soumahoro de neus aan het venster, maar zijn kopbal ging voorlangs.

El Ghanassy en Neto zorgen voor volksfeest

Voor Pedersen was het zijn eerste basisplaats in Gentse loondienst. De spits kwam erg dicht bij een doelpunt toen Schwaab te kort terugkopte op zijn doelman. Ulreich kon echter nog net in de voeten duiken. De Deen liet zich positief opmerken, goed kaatsend en klaar kijkend in de combinatie. Als hij fit kan blijven zal AA Gent er nog veel plezier aan beleven.

AA Gent combineerde in het begin te traag om echt te dreigen. Fernandez stuurde heftig bij aan de zijkant. Na goed twintig minuten kon de Ghelamco Arena voor de eerste keer ontploffen. El Ghanassy met een gemeten voorzet naar Zukanovic die mooi binnengleed. Voor de eerste keer schalde Zombie Nation door de boxen.

Mexican Wave in Ghelamco

Een dik kwartier later kon AA Gent de score verdubbelen. Na een vlotte aanval over Asare, El Ghanassy en Van Der Bruggen kwam de bal opnieuw tot bij Asare. Die kon met een scherpe voorzet Neto bereiken. Hij plaatste de bal mooi in de hoek en bracht de nieuwe tempel in feeststemming. De Mexican Wave rolde toen al door het stadion.

Gent hield die voorsprong vast tot aan de rust.Stuttgart kon tweemaal echt dreigen, maar Gent was de betere ploeg. Van Der Bruggen kende een ongelukkige eerste helft tot aan die actie van het tweede doelpunt.

El Ghanassy krijgt applausvervanging

Na de koffie kwam Sergio Padt Frank Boeckx aflossen in doel. Hij kreeg meteen een Duitse stift te verwerken, maar stond pal. El Ghanassy liet zich ook aan het begin van de tweede helft opmerken. Tweemaal speelde hij Pedersen perfect vrij. De Deen stuitte eerst op het zijnet en daarna stond de Duitse doelman in de weg.

Daarna verzandde de wedstrijd wat door de vele wissels, maar het was duidelijk: de supporters sloten Yassine El Ghanassy opnieuw in de armen. De sterk spelende winger kreeg zelfs een applausvervanging. Caenepeel kreeg nog enkele minuten. Al bij al een mooie overwinning voor de Buffalo's.

Startopstelling: Boeckx, Diogo, Cendros, Zukanovic, Asare, Hubert, Van Der Bruggen, Neto, El Ganassy, Soumahoro, Pedersen.

Wissels: 45' Boeckx uit, Padt in 61' Pedersen uit, Kola in, 61' Van Der Bruggen uit, Lepoint in. 72' Soumahoro uit, Vandeputte in, 72' Hubert uit, Rafinha in, 80' Diogo uit, Nahayo in. 86' El Ghanassy uit, Caenepeel in.