gntKAA Gent
berBergen
Nicklas Pedersen (pen) 30'
1-0
Datum: 31/08/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Lichte penalty beslist partij voor Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lichte penalty beslist partij voor Gent
Foto: © SC

AA Gent heeft de drie punten thuisgehouden tegen Bergen. Het won voorlopig elke match in de Ghelamco Arena. Bergen werd opzij gezet dankzij een erg lichte penalty. Gent won zo opnieuw met het kleinste verschil.

Sander De Graeve in Gent

Fernandez verraste door Christophe Lepoint centraal achterin naast Arzo te posteren. Pablo Cendros werd namelijk op die positie aan de aftrap verwacht. De bedoelingen van Bergen werden meteen duidelijk. De Draken trokken een dubbele gordel op en lieten Gent komen.

Gent domineerde, maar echt swingen deed het niet in die eerste helft. De vele voorzetten werden steeds weggewerkt en El Ghanassy kroop vaak het dichtbevolkte centrum in. Een vrije trap van de winger scheerde het doel van Werner.

Schwalbe Soumahoro

Het Gentse overwicht vertaalde zich op het half uur in een doelpunt. Soumahoro ging achter een goeie diepe bal aan en werd neergehaald door Monteyne. De vleugelspeler van Gent ging wel erg makkelijk liggen.

Pedersen had geluk bij het omzetten van die strafschop. Hij kreeg de bal nog net onder Werner, die de goeie hoek koos, door. Werner gefrustreerd, Gent aan het vieren. Het was de eerste keer dat de Buffalo's dit seizoen op voorsprong kunnen komen.

Daarna moest Bergen komen. De troepen van Scifo begonnen fanatieker druk te zetten op de helft van Gent. Een doelrijpe kans kwam er in die eerste helft uiteindelijk niet van.

Bergen met tien

De tweede helft begon dramatisch voor de bezoekers. Na minder dan tien minuten moest Bergen al met tien verder. Lorenzi plantte zijn elleboog op Dejaegere en mocht douchen. Opmerkelijk genoeg kwam Bergen meer op de helft van Gent na de rode kaart.

Vooral via enkele goeie vrijschoppen van Tim Matthys konden de Draken dreigen. Gent stelde daar nog steeds veldoverwicht tegenover, maar veel grote kansen kwamen daar uiteindelijk niet uit voort. Pedersen pakte diep in die tweede helft wel uit met een knappe omhaal. Hij zag de bal over de kruisig scheren.

Daarna bloedde de match volledig dood. We kregen nog het debuut van Privat en kansjes voor El Ghanassy en invaller Arbitman. Gent wint dus alweer met het kleinste verschil in eigen huis. Bergen blijft op de laatste plaats met een schamele één op achttien.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Diogo Carlos 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Arzo César   90' -
Asare Nana 90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Neto Renato 62' -
Dejaegere Brecht 66' -
El Ghanassy Yassine 90' -
Pedersen Nicklas  90' -
Soumahoro Yaya 82' -
  Bank G Beoordeel
Hubert David 28' -
Vandeputte Jari 24' -
Privat Sloan 8'  
Padt Sergio -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Kola Rodgers -  
Cendrós Pablo -  

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Timmermans Nicolas 90' -
Sapina Jérémy   90' -
Lorenzi Grégory     54' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Matthys Tim 73' -
Soumah Richard 64' -
Angeli Arnor 72' -
Jarju Mustapha 90' -
  Bank G Beoordeel
Beleck A'Beka Steve Leo 26' -
Chatelle Thomas 18' -
Arbeitman Shlomi 17' -
Saussez Adrien -  
Nyoni Vuza Prince -  
Ntambwe Brice -  
Dussenne Noë -  
Herbeleef KAA Gent - Bergen

Vooraf