CL-vooruitblik: "Van Buyten zal het verste komen, afwachten met andere Belgen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
CL-vooruitblik: "Van Buyten zal het verste komen, afwachten met andere Belgen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen zijn er weel heel wat Belgen van de partij in de Champions League. Sommigen kijken al uit naar hun debuut in de grootste clubcompetitie ter wereld, terwijl anderen stiekem dromen van eindwinst.

Door Timothy Collard

Voetbalkrant.com na onze landgenoten onder de loep met analist Fanky Van der Elst en die ziet Daniël Van Buyten opnieuw heel ver komen met Bayern München. Dat liet hij al weten in onze algemene vooruitblik op de Champions League. Lees dat artikel HIER nog eens na.

“Van al onze landgenoten maakt Van Buyten toch opnieuw het meeste kans om heel ver te geraken in de Champions League. Hij zal het wellicht moeten hebben van rotatie, maar in tegenstelling tot enkele andere verdedigers bij Bayern is hij wel bijna nooit geblesseerd.”

"Big Dan zal ook dit seizoen zijn wedstrijden wel spelen"

“Vorig jaar speelde hij dan wel niet mee in de finale, maar doorheen het seizoen speelde hij wel zijn matchen. Ook dit jaar zal hij weer kunnen profiteren van blessures en dergelijke. Een Boateng blijft bijvoorbeeld nooit een volledig seizoen gespaard van blessures en bovendien is Badstuber nog lang out.”

Voorts is het vooral uitkijken naar de Belgen bij Manchester United. Zowel Marouane Fellaini als Adnan Januzaj staan voor hun grote debuut in het kampioenenbal. “Natuurlijk is het hopen dat Manchester United ver komt met de Belgen die er nu actief zijn.”

Bij Manchester City gaat Vincent Kompany dan weer op zoek naar eerherstel, na de snelle uitschakeling vorig seizoen. “De Engelse clubs moeten zich allemaal herpakken en dit jaar gewoon beter doen”, vertelde Van der Elst daarover.

"Niet alle Belgen zijn zeker van een basisplaats"

Heel wat andere Belgen zijn niet 100% zeker van een basisstek en zullen hard moeten knokken om speelminuten te vergaren in Europa. “Met Vermaelen en Alderweireld is het bijvoorbeeld afwachten, zij moeten allebei toch opboksen tegen hele sterke verdedigers bij hun club.”

“Ook met Dries Mertens bij Napoli is het nog afwachten of hij veel aan de bak zal komen. Dan is er ook nog het geval-De Bruyne. Ik hoop echt dat hij Mourinho lik op stuk kan geven met sterke prestaties. Dat zou mooi zijn”, besluit Van der Elst.

Alle 'buitenlandse' Belgen in de Champions League:

Eden Hazard & Kevin De Bruyne (Chelsea)
Marouane Fellaini & Adnan Januzaj (Manchester United)
Thibaut Courtois & Toby Alderweireld (Atlético Madrid)
Vincent Kompany & Dedryck Boyata (Manchester City)
Nicolas Lombaerts & Axel Witsel (Zenit)
Daniel Van Buyten (Bayern München)
Thomas Vermaelen (Arsenal)
Dries Mertens (Napoli)
Steven Defour (Porto)
Igor Vetokele (Kopenhagen)

Welke Belg kan volgens jou de Champions League in de wacht te slepen? Waag er een gokje op bij Unibet. Als je 60 euro inzet op een eindoverwinning van Fellaini met Manchester United kan je 780 euro verdienen. Denk je dat Thomas met Arsenal het kampioenenbal wint, dan kan je maar liefst 1800 euro verdienen. Heb je nog geen account bij Unibet? Maak dan snel een account aan via DEZE LINK en ontvang 60 euro aan wedtegoed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties