Top&Flop Mitroglou & Antwerp

Mitroglou & Antwerp
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Konstantinos Mitroglou

Bij Anderlecht weten ze al wat het gevaar is van Mitroglou: van een halve kans kan hij een doelpunt maken. Zo geschiedde in het Astridpark: 0-3 Olympiakos. En zo ook in Athene tegen Roemenië. De minst boeiende affiche van de barrages op papier kreeg met dank aan de spits toch nog een leuke dimensie. Drie kansen, twee doelpunten: efficiëntie ten top. Door de 3-1 lijken de Grieken met dank aan Mitroglou ook kort bij het WK te zitten - faut le faire.

De IJslandse vechtlust

IJsland wou in eigen land koste wat het kost proberen een goede uitgangspositie te verwerven met oog op de terugwedstrijd tegen Kroatië. De eilandbewoners weten dat ze geschiedenis kunnen schrijven en vechten voor alles wat ze waard zijn. De IJslanders moesten na de uitsluiting van Olafur Skúlason het nog quasi een hele helft met een man minder zien te rooien, maar uiteindelijk hield het - ook met dank aan een sterke doelman - toch de nul. Een doelpunt maken in Zagreb zou kwalificatie voor het WK dichtbij kunnen brengen. 

FLOP

Franck Ribéry

Frankrijk speelde geen topwedstrijd in Oekraïne. Te vaak speelde het slordig, terwijl het Oekraïne te veel aan spelen liet komen. Absolute anti-held was Koscielny, die dekkingsfouten maakte, een strafschop op zijn geweten heeft én bovendien nog werd uitgesloten. Toch is de flop van de week nog eerder voor Franck Ribéry, die ook geen te beste wedstrijd speelde en bovendien vooraf had verklaard een verdiende winnaar te zijn van de Gouden Bal. Als hij er straks op het WK niet bij is, dan krijgen die ambities toch een ferme knauw, temeer Ribéry er echt niet in slaagde het team op sleeptouw te nemen.

Antwerp

Antwerp werd aan het begin van het seizoen in de meeste pronostieken op 1 gezet als kandidaat om kampioen te worden in tweede klasse. Terug een Antwerpse club in de Jupiler Pro League, het moest en het zou gaan gebeuren. Iets voor halfweg het seizoen lijkt het dan toch weer niets te gaan worden. 4 op 15 in de voorbije matchen zorgt er voor dat The Great Old al negen punten achterstand telt op de leidersplaats. Niet onoverkomelijk, maar dan moet het wel snel beteren op de Bosuil, want de eerste helft tegen Dessel Sport deed niet echt veel goeds vermoeden. Wim De Decker was al hard na de wedstrijd: "We moeten allemaal eens goed voor de spiegel gaan staan."

Ongeluksvogel van de week: Sami Khedira

Duitsland is al een tijdje zeker van het WK en wou in een oefenpartij tegen Italië eens testen hoe het er voor staat met het oog op de wereldbeker volgend jaar. Zoals altijd zijn onze Oosterburen ook daar weer een van de outsiders, vanwege hun uitgekooktheid en toernooiervaring. Wie er mogelijk niet bij zal zijn, is Sami Khedira. Een duel met Pirlo werd de speler fataal: gescheurde kruisbanden in de knie en minstens zes maanden buiten strijd. Een mogelijk heel zware aderlating voor Die Mannschaft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties