kvkKV Kortrijk
chaCharleroi
Datum: 06/12/2013 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Guldensporenstadion
Invallers redden punt voor Kortrijk
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Invallers redden punt voor Kortrijk
Foto: © SC

Charleroi had lang uitzicht op de zege op bezoek bij Kortrijk. De goal kwam er na blunders in de defensie van de thuisploeg. Invallers Klaasen en Chevalier konden op het eind toch nog een punt uit de brand slepen.

Sander De Graeve in Kortrijk

Voor Kortrijk-Charleroi moesten beide coaches puzzelen. Bij Kortrijk haalde Oussalah de wedstrijd niet, Coulibaly, vooraf ook twijfelachtig, zat op de bank. Verder was De Smet geschorst. Door dat alles kwamen Ulens, Raman en Matton in de ploeg. Charleroi miste Kumedor en Ederson.

Kortrijk kende een trage start en dat leverde meteen enkele kansen voor Charleroi op. Na goed een kwartier werd het evenwicht hersteld en kreeg Kortrijk enkele kansen. Vooral Raman zal zich afvragen hoe hij niet scoorde.

Laat Sinterklaascadeau voor Charleroi

Aan de overkant prikte Charleroi af en toe tegen, waarbij de grootste kans voor Milicevic was. Hij pakte uit met een acrobatische volley, maar Keet stond pal. De wedstrijd leek dan met een 0-0 de rust in te gaan, maar de defensie van Kortrijk besloot om een dag te laat alsnog voor Sinterklaas te spelen.

Tomasevic gaf een slechte pass naar Martin, die reageerde veel te traag waarna Heylen de bal in de voeten van Pollet controleerde. Met een droge knal in de kruising maakte de spits de 0-1. Het centrale trio bij Kortrijk had erg veel boter op het hoofd bij die fase.

Pollet vergeet het af te maken

Ook na de rust bleef Charleroi de gevaarlijkste ploeg, ondanks één uitstekende kans voor invaller Coulibaly. De defensie van Kortrijk bleef geen toonbeeld van zekerheid in die tweede helft. Tomasevic verspeelde nog enkele keren de bal en ook Martin en Heylen hadden niet hun beste avond.

Pollet kwam nog dicht bij een tweede treffer, maar hij knalde na een uitstekende pas van Kaya net over de dwarsligger. Bij nog een uitbraak van de spits kende Tomasevic zijn beste actie van de avond. Hij kon de voorzet van de Franse spits nog in hoekschop glijden.

Invallers doen het voor Kortrijk

De gemiste kansen zouden Charleroi uiteindelijk zuur opbreken. Invallers Chevalier en Klaasen sleepten een punt uit de brand voor KV Kortrijk. De Nederlander knalde de voorzet van de Fransman voorbij Mandanda. Of het voldoende is om de zesde plaats te behouden weten we morgen.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Capon Brecht 90' -
Heylen Michaël   73' -
Martin Baptiste 90' -
Tomasevic Zarko   90' -
Ulens Baptiste 73' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
De Mets Gertjan 90' -
Matton Thomas 90' -
Santini Ivan 90' -
Raman Benito   58' -
  Bank G Beoordeel
Coulibaly Elimane 32' -
Klaasen Robert 17' -
Chevalier Teddy A 17' -
Mahau Gregory -  
Clepkens Michael -  
Ragolle Dylan -  
Petrovic Branimir -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' -
Marinos Stergos 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Satli Mourad 90' -
Marcq Damien 90' -
Kebano Neeskens 87' -
Milicevic Danijel 90' -
François Guillaume 90' -
Pollet David 90' -
Kaya Onur   78' -
  Bank G Beoordeel
Willems Steeven 12' -
Daf Mohamed 3'  
Thiaré Jamal -  
Renard Olivier -  
Vervoort Jonathan -  
Gnohere Harlem -  
Rossini Giuseppe -  
Herbeleef KV Kortrijk - Charleroi

Vooraf