Red Flames U19 kloppen OHL

Red Flames U19 kloppen OHL
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgian Red Flames onder de 19 jaar zijn zich aan het voorbereiden op de laatste kwalificatieronde richting EK, dat in april in België wordt gespeeld. In een oefenpot tegen de dames van OH Leuven werd alvast nipt gewonnen.

Aernout Van Lindt in Leuven

Kessel-Lo was de place to be zaterdagavond voor het oefenduel tussen de OHL Ladies en de Red Flames U19. Het werd een wedstrijd met goed voetbal, maar zonder al te veel grote uitgespeelde kansen.

De Flames kwamen het beste uit de startblokken en de eerste grote kans was meteen goed voor een vroege voorsprong via Elle Decorte. Zij moest er voor de pauze echter al af met een kleine kwetsuur.

Leuven zoekt gelijkmaker

Na de koffie kwam Leuven er op kracht wat beter uit. Kimberly Obasogie toonde zich dartel en trof een keer de lat, het middenveld werd steeds meer overgenomen door de routiniers van de thuisploeg.

Toch bleven ook de jonge Flames goed meevoetballen, wat tot enkele uitbraken leidde. De bevrijdende 0-2 kwam er echter niet, al toonde onder anderen Shayna Raekelboom een paar mooie dingen.

Vanhauwaert redt strafschop

Toch bleef het bibberen, zeker toen de OHL Ladies nog een strafschop kregen na een vermeende fout van doelvrouw Jana Vanhauwaert. Zij dook echter als een kat naar de goede hoek en hield zo de nul op het bord. Meteen genoeg voor de overwinning.

Ook bij de vrouwen barsten we dus in doel van het talent. In de eerste helft toonde Diede Lemey ook meermaals dat ze veel in haar mars heeft en we mogen zeker niet vergeten dat nationale doelvrouw Nicky Evrard ook nog piepjong is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties