Datum: 18/01/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Freethiel
Veselinovic schiet RAEC Mons naar POIII
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Veselinovic schiet RAEC Mons naar POIII
Foto: © SC

Waasland-Beveren heeft RAEC Mons vanavond met zware 4-1-cijfers naar Henegouwen gestuurd. De Draken lijken daardoor definitief tot play-off III veroordeeld. De geelhemden doen dan weer een uitstekende zaak.

Cédric De Volder in Beveren

Bob Peeters en Cedomir Javevski lieten niets aan het toeval over voor deze degradatietopper. De voormalig Rode Duivel dropte simpelweg de elf pionnen in de wei die voor de jaarwisseling Club Brugge met een kater opzadelden. De bezoekende veldheer behield dan weer het vertrouwen in Adrien Saussez tussen de palen. Nieuwkomer Pär Ericsson mocht zich meteen bewijzen in de punt.

Veselinovic en de koorknaapjes

De Draken startten het felst aan de partij en werden daar quasi meteen voor beloond. Colin Coosemans zag de bal aanvankelijk door de benen buiten schuiven, maar kon niet voorkomen dat Noé Dussenne zijn team op voorsprong kopte, 1-0. Al vond de thuisploeg het blijkbaar niet nodig om de verdediger te dekken.

Waasland-Beveren reageerde meteen, maar Saussez toonde al zijn talenten op pogingen van Dalibor Veselinovic en Ivan Trickovski. De huurling van RSC Anderlecht liet het daar echter niet bij. Een hoekschop van Robin Henkens belandde in een flipperkast. De aanvaller behield het overzicht en tikte de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1.

Revanche van huurling

De 26-jarige Serviër liep echt met vertrouwen te voetballen. Robert Demjan schilderde het leer op zijn hoofd. Veselinovic twijfelde geen seconde en gunde Saussez met een overhoekse kopstoot geen schijn van kans. De Leeuwen startten dan wel als koorknaapjes, maar gingen met een 2-1-voorsprong aan de koffie.

De Grote-Veselinovic-Show ging ook na de rust verder. Robin Henkens mocht kort na de pauze een vrije trap nemen op de hoek van de bezoekende zestien. Veselinovic – wie anders? – schudde Flavien La Postollec af en tekende voor zijn derde van de avond. Het is meteen zijn zevende roos van de voetbaljaargang. In de hoofdstad werd ene John van den Brom eventjes uit zijn slaap gewekt.

Op naar POIII

Waasland-Beveren deed er zelfs nog een schepje bovenop. Veselinovic ging nog maar eens met het ronde kleinood aan de haal. Het schot van de aanvaller belandde via de voeten van Saussez bij Demjan. De Slovaak kon vervolgens het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière tegen het net duwen, 4-1. De fans van RAEC Mons konden de malaise al niet meer aanzien en zochten hun heil aan een bierkraampje.

De Wase collega’s bedankten dan weer Peeters en kunnen opnieuw naar boven kijken. Waasland-Beveren laat de gevarenzone (eventjes) achter zich en krijgt zelfs de elfde plaats van KV Oostende in het vizier. Bergen lijkt dan weer definitief te zijn veroordeeld tot het spelen van play-off III. Een gegeven dat ook Janevski stilaan moet gaan beseffen.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' 8
D'Ulivo Cédric 90' 7
Bojovic Mijusko 90' 7
Belhocine Karim 90' 7
Sibum Bas 90' 6
Cale Hrvoje 90' 7
Henkens Robin A 90' 6
Godemeche Nicolas   88' 5
Trickovski Ivan 90' 7
Demjan RóbertA A 85' 8
Veselinovic Dalibor ⚽ ⚽ ⚽ A 81' 9
  Bank G Beoordeel
Emond Renaud 9'  
Lebbihi Fayçal 5'  
Maric Milos 2'  
Blondelle Siebe -  
Vermeulen Jorn -  
Steppe Kenny -  
Doumbia Kassim -  

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 90' 7
Timmermans Nicolas 75' 5
Dussenne Noë 90' 5
Van Gijseghem Daan 90' 5
Monteyne Pieterjan   90' 5
Diandy Cristophe 90' 5
Le Postollec Flavien 90' 5
Matthys Tim A 90' 5
Chatelle Thomas 64' 5
Ericsson Pär 90' 5
Arbeitman Shlomi   64' 5
  Bank G Beoordeel
Jarju Mustapha 26' 5
Angeli Arnor 26' 5
Shpungin Yuval 15' 5
Ntambwe Brice -  
Werner Olivier -  
Sapina Jérémy -  
Nyoni Vuza Prince -  
Herbeleef SK Beveren - Bergen

Vooraf