Simons verstopt zich niet: "Club moet seizoen redden met titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Simons verstopt zich niet: "Club moet seizoen redden met titel"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De hoop van de Belgische voetbalnatie rust op de schouders van Club Brugge. De West-Vlamingen moeten winnen van Standard om de titelstrijd nieuw leven in te blazen. "Club moet het seizoen redden met de titel."

Enkele maanden geleden zou elke voetbalfan gelachen hebben bij de huidige situatie. Club werd uit Europa gehouden door het nietige Slask Wroclaw en speelde nooit een hoofdrol in de Cofidis Cup. "En net daarom moeten we het seizoen redden met een titel", aldus Timmy Simons in Het Laatste Nieuws. "Het is mijn bedoeling niet om druk te leggen, maar deze uitspraken zijn normaal bij een topclub."

"Volgend seizoen wordt laatste als speler"

Nochtans leek Club - net als in Europa - ook al vroegtijdig uit de titelrace zijn geknikkerd. "Die wedstrijden kwamen simpelweg te vroeg", legt de aanvoerder uit. "De chemie was er nog niet binnen de spelersgroep. En een blessure bij Vadis Odjidja-Ofoe vang je ook niet zomaar op, hé. Of dat de verdienste is van Michel Preud'homme? Er staat nu alleszins een basis om op terug te vallen."

Ondertussen begint de tijd ook voor de 93-voudig Rode Duivel te dringen. Hoelang wil de inmiddels 37-jarige middenvelder nog doorgaan? "Volgend seizoen wordt normaal gezien mijn laatste als speler", besluit Simons. "De recuperatie na een wedstrijd begint lastig te worden. Ik maak geen enkele dagen meer door zonder pijn. Of het in dat opzicht goed was om zonder Europees voetbal door het seizoen te gaan? Nee, ik heb liever die opeenvolging van wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties