Deschacht realistisch: "Verplaatsingsbeest blijft duren"

Caroline Tonnelier
| 18 reacties
Deschacht realistisch: "Verplaatsingsbeest blijft duren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht won vanavond wel op Lokeren, maar daar was ontegensprekelijk het nodige geluk mee gemoeid. Dat beseft ook Olivier Deschacht, die beseft dat het niveau omhoog moet bij paars-wit om te dromen van meer.

De linksback onthoudt dan ook vooral het resultaat. “Drie punten en op naar de volgende. Op verplaatsing zijn we heel zwak en vandaag was het niet echt beter, maar we gaan eindelijk eens met een goed gevoel naar huis. Het resultaat is belangrijk, maar het niveau moet omhoog om aanspraak te maken op meer. We gaan zeker het woord titel niet in de mond nemen. Het verplaatsingsbeest blijft duren.”

"Proto beste keeper van België"

Deschacht had ook nog lof voor de tegenstander en voor de doelman van paars-wit. “Lokeren is wel top. Als die ploeg samenblijft, doen ze volgen jaar mee voor de prijzen. In de tweede helft hebben ze het wel 20 à 25 minuten aan ons gelaten. We kwamen overal te laat en we mochten blij zijn met de 1-1. We profiteren ervan en hebben dan het slotoffensief overleefd.” Silvio Proto is volgens de verdediger dan weer de beste doelman van België.

Of deze overwinning de aanzet is voor meer? “Dat weet ik niet”, aldus Deschacht. “We moeten rustig blijven, het match per match bekijken. Nu hebben we weer een thuiswedstrijd, die we moeten winnen en daarna volgt Genk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties