Reactie Nuytinck: "Winnen eindelijk ook met slecht voetbal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Nuytinck: "Winnen eindelijk ook met slecht voetbal"
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht zegevierde vanavond op Daknam. Sporting Lokeren kreeg dan wel de betere kansen, maar Bram Nuytinck en kornuiten steken de drie punten in de sporttas. "We hadden inderdaad geluk, maar dat dwing je zelf af."

Cédric De Volder in Lokeren

RSC Anderlecht was slechts een schim van het team dat afgelopen zondag Club Brugge op een hoopje voetbalde. "Ik weet zelf ook wel dat we geen goed voetbal hebben gebracht", was Bram Nuytinck eerlijk na afloop. "Maar de drie punten zijn in onze situatie het belangrijkste. Eigenlijk was er geen alternatief, hé."

"We hadden vandaag het geluk aan onze zijde dat de voorbije weken ontbrak", gaat de Nederlander verder. "Maar langs de andere kant: dat geluk dwing je zelf ook voor een deel af. Deze wedstrijd doet me denken aan vorig seizoen. Eindelijk winnen we ook wedstrijden waarin we slecht spelen."

"Proto verdient WK-selectie"

De landskampioen mag Silvio Proto op de blote knieën danken. De doelman schudde enkele uitstekende reddingen uit de handschoenen. "Ja, dat klopt. Silvio is gewoon een verschrikkelijke goede doelman. Vooral in de slotfase was zijn aandeel enorm groot. Of hij een plaats in de WK-selectie van de Rode Duivels verdient? Ja, natuurlijk. Maar ik mag dat niet beslissen." (knipoogt)

De paars-witte doelman was nochtans niet enorm blij met de prestatie van Nuytinck. "Dat was eigenlijk een kwestie van coaching", besluit de verdediger. "Ik wist helemaal niet dat er niemand in mijn rug stond. Ik probeerde het leer weg te werken, maar de bal belandde pardoes in de voeten van een tegenstander. En die knalde hem dan binnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties