Preud'homme: "Voor ons verandert er niets"

Mattias Verhaeghe
| 55 reacties
Preud'homme: "Voor ons verandert er niets"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme gaf deze middag een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van morgen tegen Racing Genk. Ook de commotie rond de scheidsrechters kwam nog even ter sprake.

Mattias Verhaeghe in Brugge

Club Brugge kreeg vorig weekend opnieuw een zware dreun van Zulte Waregem. Toch spreekt Preud’homme niet over een vertrouwensdip. “Ik heb de spelers niet extra moeten oplappen. Ik heb hen gesteund zoals ik dat na elke wedstrijd doe. Verliezen hoort nu eenmaal bij voetbal”, aldus Preud’homme.

Over de uitspraak van zijn assistent, Stan Van der Buijs, wou Preud’homme slechts heel kort iets zeggen. “Voor mij was dat geen uitspraak. Een uitspraak is wanneer iets publiekelijk gezegd wordt. Wat gezegd werd, was iets tussen stafleden van de club. Het is de pers, die het publiekelijk maakt, die in fout is.”

Geen extra druk

Morgen speelt Club Brugge thuis tegen het Racing Genk van Emilio Ferrera, vroeger nog assistent van Preud’homme. “Het is plezant om hem terug te zien. Ik zie nu al dingen terug bij Genk die hem typeren”, vertelde Preud’homme. Maar zijn tactiek aanpassen aan dat van Ferrera zal hij niet doen. “Hij kent mijn stijl ook.”

De druk om de drie punten te pakken is groot. Club Brugge kan zich niet veel puntenverlies meer veroorloven. Toch wil Preud’homme niet spreken over extra druk. “Ik wil altijd winnen, maar in voetbal weet je dat dat niet altijd mogelijk is. Druk is er altijd bij een topclub als Club Brugge. Dat zal morgen niet meer of niet minder zijn. Voor ons verandert er niets. Morgen zullen we er alles aan doen om de wedstrijd te winnen, zoals we dat altijd doen.”

Over zijn uitbarstingen langs de zijlijn tegen Zulte Waregem wou Preud’homme niet veel meer kwijt. “Ik heb geen oordeel over wat Jeurissen vertelt. Ik strijd daar niet meer tegen. Ik zal altijd op dezelfde manier blijven werken. Ik doe niet meer mee aan heel dat circus errond.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties