Anderlecht voor een punt spelen? "Nee, beginnen om te winnen"

Anderlecht voor een punt spelen? "Nee, beginnen om te winnen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft geleerd uit vorig seizoen. Toen moest het in de slotmatch van PO 1 ook slechts een punt halen tegen Zulte Waregem. U weet waarschijnlijk nog hoe het bibberen was tot die afgeweken vrije trap van Biglia tegen de netten ging...

Johan Walckiers in Waregem

Zo'n scenario wil Anderlecht vermijden. Ook in het Regenboogstadion werd gedacht dat paars-wit zich een tijdje zou ingraven, de kat uit de boom kijken, maar niks was minder waar. De Brusselaars voetbalden hun beste eerste helft uit deze play-offs en legden zo de basis voor hun overwinning. En de spelers denken dat ook dat de tactiek is om straks Lokeren te kloppen: er vol voor gaan.

"Ja, we hebben genoeg aan een punt, maar het is bijzonder moeilijk om daarvoor te spelen", aldus Praet. "We gaan dus voor de winst. Dat is voor mij de beste tactiek." En daarin werd hij bijgestaan door zijn ploeggenoten. "We moeten vol voor winst gaan", zei Kouyate. "Anders spelen we met vuur. We zijn nu zover gekomen dat we dit niet meer uit handen mogen geven of aan het toeval overlaten."

Die trainer van Lokeren gaat geen cadeautjes geven

Lokeren heeft absoluut niks meer te winnen of te verliezen, maar de hoofdjes van de spelers lijken al op vakantie. "Geloof het maar niet", zei Kouyate. "Die trainer van Lokeren gaat ons zeker geen cadeautjes geven. Die jongens zullen ook nog eens iets willen laten zien op de laatste speeldag."

Maar ook Bram Nuytinck wil het niet meer afgeven. "Dat zou verschrikkelijk zijn. We mogen niet gaan speculeren op een punt, want dan kan je het deksel op de neus krijgen in de slotfase. Beginnen om te winnen", was zijn boodschap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties