Datum: 02/08/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Guldensporenstadion
Piepjong Standard pakt volle buit bij zwak Kortrijk
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Piepjong Standard pakt volle buit bij zwak Kortrijk
Foto: © Photonews

Standard pakte verrassend de zege op bezoek bij Kortrijk. Luzon liet zowat alles basisspelers rusten, maar mag toch met de drie punten naar Griekenland. Mujangi Bia viel in en besliste het pleit met een goal en een assist.

Standar zette duidelijk alles op de Champions League. Tegen Kortrijk liet het zowat de hele basisploeg rusten. Één van de jongste elftallen die we ooit zagen kwam zo aan de aftrap. Arslanagic, Yasar, Mmaee, Milec, Milosevic, Mbombo en Lumanza mochten aan de wedstrijd beginnen. Van de 'ouderen' zagen we Kawashima, Ciman en Ajdarevic optreden. Kortrijk wijzigde amper, enkel de geblesseerde Stijn De Smet werd vervangen door Robert Klaasen.

De partij begon met enige vertraging door iets wat verdacht veel op Comedy Capers leek. De lijnrechter constateerde een al te diepe put. Geen probleem dacht de terreinverzorger. Hij trok wat gras los naast het veld en vulde de put. Euvel van de baan en de match kon starten.

Dure misser Santini

De jonge verdediging van Standard had het aanvankelijk moeilijk. Vooral Yasar had het knap lastig op de linksback. De goed spelende Marusic ging hem keer op keer voorbij. De Kerels kwamen ook snel op voorsprong. Na een hoekschop kopte Santini de bal perfect door tot bij Tomasevic. De centrale verdediger knikte het leer voorbij Kawashima in doel.

Kortrijk kon al snel op rozen staan wanneer Santini makkelijk over het been van Arslanagic ging in de zestien. Boucaut twijfelde niet en gaf de strafschop. De Kroaat zette zich zelf achter de bal, maar Kawashima dook naar de goeie hoek. Één van de oudste ongeschreven wetten van het voetbal werd nog eens bevestigd. Niet trappen wanneer je zelf de penalty uitlokt.

KV Kortrijk kende daarna tegen de jonkies van Standard een dipje. Het tempo ging uit de wedstrijd en daar kon Astrit Ajdarevic van profiteren. De gelegenheidsaanvaller van de Rouches knalde een volley magistraal over Darren Keet in doel. Alles te herdoen voor Kortrijk.

Toch liep het maar niet bij de Kerels. Enig lichtpunt was Marusic. De rechtshalf bleef voor problemen zorgen bij Yasar. De linksback van Standard mocht logischerwijs douchen bij de rust. Luzon rook immers zijn kans om toch nog iets te maken van deze opwarmer voor de trip naar Griekenland. Mujangi Bia en Van Damme kwamen in de ploeg.

Bia toont klasse

Dat leverde meteen een goal op. Bia tekende met een prachtige bal naar Mbombo. Die kreeg het leer met wat geluk voorbij Keet. De bal rolde pijnlijk traag in het Kortrijkzaanse doel. KV Kortrijk leek daarna een vogel voor de kat. De aanvallen van Standard bleven komen, maar vonden het doel niet.

De match werd nog iets gezapiger dan in de eerste helft. Beide ploegen wisten niet van welk hout pijlen maken tot Mulemo, ex-Standard en ingevallen, zijn motor op gang trok. Hij ging de linkerflank af en gaf De Mets de gelijkmaker op een presenteerblaadje.

Watt en Bia maken het af

Het vuur zat meteen terug in de partij en ook Tony Watt kwam op het veld. Het Schotse woelwater maakte zijn debuut bij Standard en toonde zich meteen. Vijf minuten voor tijd versierde hij een duidelijke strafschop. Bia zette zich achter de bal en miste niet. 2-3 voor Standard B.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 5
Tambe Alassane 90' 5
Ulens Baptiste 90' 5
Chanot Maxime 90' 5
Tomasevic Zarko 64' 5
Matton Thomas 90' 5
Pavlovic Nebojsa 90' 5
De Mets Gertjan 90' 5
Klaasen Robert 90' 5
Santini Ivan 90' 5
Marusic Adam A 90' 5
  Bank G Beoordeel
Mulemo Landry A   26' 5
Claeys Arno -  
Mahau Gregory -  
Ragolle Dylan -  
Pillot Rémy -  
Henkinet Laurent -  
Merabti Noam -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Milec Martin 90' -
Mmaee Samy 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Yasar Ali 45' -
Ciman Laurent A 90' -
Lumanza-Lembi Tortol 90' -
Milosevic Deni 45' -
Mpoku Paul José   65' -
Mbombo Lokwa Yanis 90' -
Ajdarevic Astrit 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Damme Jelle 45' -
Mujangi Bia GeoffreyA 45' -
Watt Anthony 25' -
Marquet François -  
Teixeira Jorge -  
De Camargo Igor -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Herbeleef KV Kortrijk - Standard

Vooraf