Reactie Watt na geslaagd debuut: "Zit nog maar op 40%"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Watt na geslaagd debuut: "Zit nog maar op 40%"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tony Watt mocht, zoals afgesproken, 25 minuten opdraven tegen KV Kortrijk. In zijn eerste wedstrijdminuten voor de Rouches liet het Schotse woelwater zich meteen zien. Watt lokte de beslissende strafschop uit en lijkt ook scherper te staan dan vorig seizoen.

Sander De Graeve in Kortrijk

Tony, een overwinning op je debuut. Je was meteen beslissend, hoe voel je je?

"Ik ben blij dat ik mijn debuut kon maken en we de zege pakten. Ik lokte de penalty uit, maar de anderen hebben meer bijgedragen aan deze zege. Ze hebben de hele match hard gewerkt en maakten het zo makkelijker voor mij om een goeie invalbeurt te maken."

Je liet je toch zien, daarvoor had je ook een goeie kans.

"Ik ging op doelman af, maar het was een scherpe hoek. Hij maakte een goeie redding, dat kan gebeuren in het voetbal. Ik ga het niet in mijn hoofd steken."

Wist je dat je 25 minuten ging spelen, hoop je dinsdag te starten?

"Ja, dat was afgesproken met de coach. Ik heb me ook voorbereid op die 25 minuten. Voor dinsdag is het afwachten, het zal niet makkelijk zijn om snel in de basis te staan."

Je lijkt alvast fitter dan vorig seizoen.

"Vorig seizoen maakte ik geen volledige voorbereiding mee. Ik speelde ook niet vaak en ik was af en toe geblesseerd. Nu zit ik overigens ook nog maar aan 40%."

Verschil met Lierse is groot

Na een seizoen met ups en downs bij Lierse kwam je toch terug naar België, waarom?

"Kijk ik hou van Celtic, het is altijd al mijn club geweest. Het moest dus een grote ploeg zijn, anders was ik niet vertrokken. Standard vulde al mijn verwachtingen in. Het is de perfecte transfer voor mij en mijn familie. Het verschil met Lierse is groot."

Het verschil tussen de coaches ook?

"Daar ga ik niet op reageren, dat ligt voor mij allemaal in het verleden. Ik ben alvast tevreden over het begin van de samenwerking met Luzon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties