Datum: 15/08/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Le Canonnier
Beresterk Moeskroen geeft Standard stevig pak voor de broek
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Beresterk Moeskroen geeft Standard stevig pak voor de broek
Foto: © photonews

Mouscron Péruwelz een degradatiekandidaat? Na vandaag alvast even niet meer. Het knalde Standard met 5-2 van het veld op Le Canonnier. De Rouches moeten bezinnen na een nul op zes. Woensdag wacht Zenit.

Sander De Graeve in Moeskroen

In een gezellig uitverkocht Le Canonnier mochten Mouscron Péruwelz en Standard deze speeldag op gang schieten. Dat het een feestdag was, maakte niet uit. In Moeskroen is een thuismatch tegen Standard sowieso een hoogdag. Standard kwam trouwens met bijna zijn sterkste opstelling, blessures buiten beschouwing gelaten, aan de aftrap. Een tweede eerste helft als tegen Kortrijk wou Luzon vermijden.

En een goeie eerste helft, dat kregen we. Tegen dat het tijd was voor de koffie werd het scorebord al vijf keer aangepast. De eerste was een machtig schot van Igor De Camargo. Met een wereldknal in de kruising bracht hij Standard op voorsprong tegen een sterk en goed voetballend Mouscron Péruwelz.

Dat goede voetbal van Mouscron Péruwelz was vooral te danken aan ene Steeven Langil. Ooit nog scorend in de Champions League voor Auxerre tegen Ajax, nu dartelend op het mooi geknipte gras van Le Canonnier. De linksbuiten trok z'n Ferrari meermaals op gang. Rechtsachter Mmaee werd helemaal tureluurs gespeeld.

Met een mooie bal stuurde Langil eerst Monteyne de zestien in. Een balletje opzij naar Diaby en de 1-1 hing tegen de netten. Even later bedankte Diaby door op zijn beurt het leer door te spelen aan Anice Badri. Kawashima dacht voor de partij waarschijnlijk: 'Anice, who the f*ck is Anice?' Na vanavond weet hij het. Badri vloerde de Japanner met een schuiver van ver, 2-1.

Langil-show

De Langil-show was nog niet afgelopen. Hij speelde zo dartel en sierlijk dat zelfs Anthony Watt vond dat hij de bal verdiende. De pas van de Schot werd onderschept door Langil die meteen Diaby voor Kawashima bracht en de 3-1 was een feit.

Watt was dus even de schlemiel, maar zette zijn foutje al snel recht. Bij Standard dachten ze blijkbaar dat je op Le Canonnier enkel met kanonschoten mag scoren. Watt nam het leer op de slof en bracht het over Cros tegen de netten. Een knap schot van de Schot.

De rust werd gehaald met een knappe 3-2 op het bord. Qua spektakelwaarde kan dat tellen. Na de koffie ging het tempo er wat uit, al ging Standard meer nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Mpoku kwam er dichtbij met een stiftertje naast de verkeerde kant van de paal en ook De Camargo kreeg het leer niet meer voorbij Cros en het doelhout.

Aan de overkant vlogen ze wel opnieuw binnen. Delacourt herhaalde zijn kunstje van vorige week en buffelde een hoekschop tegen de touwen. Even voor tijd was het opnieuw de beurt aan man van de match Steeven Langil. Hij legde een balletje perfect breed voor Badri die z'n tweede van de avond in het doel joeg. Mouscron behaalt zo nu al hét resultaat van de speeldag. Het tikte Standard bij willen van het kastje naar de muur. Dit Standard heeft nog veel werk. Dit Mouscron Péruwelz zakt niet. Zeg dat we het u gezegd hebben.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Cros Pierrick 90' -
Peyre Thibault   90' -
Mezague Teddy 90' -
Delacourt Benjamin 90' -
Monteyne Pieterjan A 90' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Dingome Tristan   66' -
Michel Julian A 90' -
Diaby Abdoulay ⚽ ⚽ A 90' -
Badri Anice ⚽ ⚽ 90' -
Langil Steeven A A   90' -
  Bank G Beoordeel
Mbemba Nolan 24' -
Perez Nicolas -  
Verstraete Birger -  
De Vlamynck Patrick -  
Brouckaert Yohan -  
Gano Zinho -  
Boli Kévin -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Ciman Laurent 90' -
Mmaee Samy   90' -
Arslanagic Dino 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Lumanza-Lembi Tortol 79' -
Ajdarevic Astrit 61' -
Marquet François A 45' -
Mbombo Lokwa Yanis 90' -
Watt Anthony 90' -
De Camargo Igor 90' -
  Bank G Beoordeel
Mpoku Paul José 45' -
Louis Jeff 29' -
Teixeira Jorge 11' -
Milosevic Deni -  
Yasar Ali -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Fiore Corentin -  
Herbeleef Moeskroen - Standard

Vooraf