Reactie Goalgetter Diaby leeft voor doelpunten: "Wat onthouden de mensen? Wie scoorde"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Goalgetter Diaby leeft voor doelpunten: "Wat onthouden de mensen? Wie scoorde"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Diaby een neus voor goals heeft, merkten we tijdens de wedstrijd tegen Standard. De spits scoorde twee doelpunten en pikte zelfs bijna de tweede van ploegmaat Anice Badri in. Doelpunten zijn dan ook van levensbelang voor de pocketspits.

Sander De Graeve in Moeskroen

Na de snelle goal van De Camargo zag het er even niet goed uit voor Mouscron Péruwelz. "Sommige ploegen gaan dan aan het twijfelen, dat hebben we niet gedaan. Dit was een knappe zege, maar we kunnen beter, het is altijd mogelijk om beter te doen. Nu moeten we vooral als ploeg blijven spelen, want er zit iets in. Het draaide echt voorin met één-tweetjes, doorsteekpassen, noem maar op."

Vooral met Steeven Langil klikte het. Dat is geen toeval. "Ik ken Steeven al jaren, we speelden samen bij Sedan. Toen hij me opbelde met het nieuws dat hij kon tekenen bij Moeskroen, zei ik hem: 'twijfel niet, kom naar hier.' Het is een goeie speler die veel bijdraagt aan ons team. Ik ben blij voor hem en hoop dat hij zo lang mogelijk zo kan spelen."

Diaby zelf is een echte goalgetter. "Wat onthouden de mensen na de wedstrijd? Wie gescoord heeft. Ik haal mijn vertrouwen uit doelpunten. De coach laat me elke wedstrijd spelen, ook al had ik bijna geen voorbereiding. Dat doet me plezier." Hij scoorde twee goals en probeerde aan het eind nog de tweede treffer van Badri te 'stelen'. "Ik was net niet snel genoeg", lacht de spits.

Het publiek maakte echt indruk gisteravond. "Wat een sfeer, wat een ambiance! Zo'n publiek helpt je echt resultaten te halen. Het was natuurlijk een grote affiche, maar ik hoop dat ze na deze prestatie de weg naar Le Canonnier vaker vinden. Ik hoop dat we ook op hen kunnen rekenen wanneer het minder gaat."

Niet te hard van stapel lopen

Diaby waarschuwt voor overschatting. "Nu zegt iedereen dat we top zijn, maar als we de volgende match verliezen, zijn we weer niks waard. Zo gaat dat in voetbal. We mogen nu niet te hard van stapel lopen. Alles op de match van volgende week nu, tegen Zulte Waregem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties