Datum: 16/08/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Diaz Arena
Oostende overwint in peper-en zoutloze wedstrijd tegen Mechelen
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Oostende overwint in peper-en zoutloze wedstrijd tegen Mechelen
Foto: © Photonews

KV Oostende heeft vanavond haar puntenaantal verdubbeld. De West-Vlamingen pakten hun tweede overwinning van het seizoen tegen KV Mechelen. Al was er eigenlijk amper iets te beleven in deze wedstrijd. Niels De Schutter en Bjorn Ruytinx tekenden voor de doelpunten.

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende en KV Mechelen werden bij aanvang van het seizoen dan wel getipt als potentiële revelaties, maar verzamelden na drie speeldagen elk amper drie puntjes. Een overwinning was vanavond dan ook broodnodig om de boot die de middenmoters op sleeptouw neemt niet te missen. Al viel er amper iets te beleven in het Albertpark.

Geen kansen, enkel weetjes

Ons notitieblaadje bleef voor de pauze zelfs maagdelijk wit. Alhoewel, we kregen wel de tijd om enkele leuke weetjes te verzamelen. Wist je bijvoorbeeld dat de scheidsrechter van dienst, de 24-jarige Lawrence Visser, zijn debuut maakte in onze Jupiler Pro League? En wist je dat Wouter Biebauw, die vanavond de voorkeur kreeg op Tome Pacovski, ook vorig seizoen plots mocht starten op het veld van KV Oostende?

Het zijn dan wel geen wijsheden, maar op een voetbalquiz kan zo’n weetje je aardig wat punten opleveren. Oh ja, in de slotminuten van het eerste bedrijf schoot Franck Berrier plots eventjes wakker. Zijn poging werd goed verwerkt door Biebauw, al was het nu ook weeral niet zo moeilijk voor de doelman van Malinois.

Waar is het peper- en zoutvaatje?

Het bleef ook na de pauze wachten op een voldragen en uitgespeelde aanval. Het is al weken duidelijk dat the Kustboys lijden onder het vertrek van Laurent Depoitre. Aleksandar Jankovic heeft bij KV Mechelen hetzelfde probleem: de oefenmeester heeft nog geen antwoord gevonden op de aanvallende onmondigheid van zijn team. En die keer dat de Antwerpenaren de touwen dan wel deden trillen, werd het doelpunt (onterecht) afgekeurd wegens buitenspel.

En dan achtte Fred Vanderbiest zijn moment gekomen. De veldheer van KVO bond de schoenen niet zelf aan, maar gooide Bjorn Ruytinx en Jonathan Wilmet in de strijd. Laatstgenoemde bood Niels De Schutter het openingsdoelpunt aan, terwijl El Toro amper drie minuten later voor de 2-0 zorgde. De wedstrijd was dan wel slaapverwekkend, maar de fans kregen alsnog twee doelpunten in drie minuten op hun bord.

Oostende mist de boot niet

Op die manier maakt KVO de slechte start - en de nul op zes - goed met twee opeenvolgende overwinningen. The Kustboys nestelen zich dan ook in de brede middenmoot en lijken te mogen rekenen op een rustig seizoen. Voor Malinois is het dan weer een ander verhaal. De Antwerpenaren blijven steken op een drie op twaalf en hebben dringend punten nodig om uit de kelder van de klassering weg te blijven.

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' -
De Schutter Niels āš½ 90' -
Brillant FrƩdƩric 90' -
Schmisser Baptiste 90' -
Lukaku Jordan 90' -
Jali Andile Ernest 90' -
Siani SĆ©bastien 90' -
Berrier Franck 69' -
Canesin Fernando Matos 90' -
Coulibaly Elimane 63' -
Ruiz Barrantes John Jairo A 88' -
  Bank G Beoordeel
Ruytinx Bjorn āš½   27' -
Wilmet Jonathan A 21' -
Coussement Niels 2'  
Jonckheere Michiel -  
Dumesnil JĆ©rĆ©my -  
Hempte Jimmy -  
Hoefkens Carl -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Bateau Sheldon 90' -
Biebauw Wouter 90' -
Paulussen Laurens   90' -
Biset Maxime 90' -
Kosanovic Milos 90' -
Obradovic Ivan   90' -
Cisse Ibrahima   45' -
Hanni Sofiane 90' -
De Witte Seth 90' -
Claes Glenn 78' -
Adesanya Jason 90' -
Matthys Tim 67' -
  Bank G Beoordeel
Rits Mats 45' -
Cordaro Alessandro 23' -
Veselinovic Dalibor 12' -
Vanlerberghe Jordi -  
Van Tricht Wannes -  
Pacovski Tomislav -  
Van Damme Joachim -  
Herbeleef KV Oostende - KV Mechelen

Vooraf