Reactie Matthys maakt zich nog geen zorgen: "Maar drie op twaalf is te weinig"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Matthys maakt zich nog geen zorgen: "Maar drie op twaalf is te weinig"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nul op negen. De realiteit is hard voor KV Mechelen. De Antwerpenaren moeten door de nieuwe nederlaag bij KV Oostende stilaan naar onderen beginnen kijken. Al maakt Tim Matthys zich (voorlopig) nog geen zorgen. "Deze groep heeft voldoende kwaliteit."

Cédric De Volder in Oostende

De partij tussen KV Oostende en KV Mechelen leek lange tijd een typische 0-0-match. The Kustboys schakelden in de slotfase echter een versnelling hoger en haalden uiteindelijk de drie punten binnen. KV Mechelen blijft dan weer met een povere nul op negen achter. En dat terwijl Malinois voor aanvang van de voetbaljaargang nog werd getipt als mogelijk revelatie. 

Door het nieuwe verlies dreigt geel-rood de boot richting middenmoot te missen. "Dat is inderdaad een jammere zaak, zeker omdat we al meer puntjes verdienden. Die start is nu eenmaal heel belangrijk en drie op twaalf is te weinig. Of ik dan met het scenario van vorig seizoen bij RAEC Mons in het achterhoofd zit? Nee, helemaal niet. Deze groep heeft veel meer kwaliteit."

Misschien verdienden we een puntje, maar zeker niet meer dan dat

"Nochtans volgden we de tactische richtlijnen van de coach goed op", gaat de middenvelder verder. "We hadden ervoor gekozen om de centrale verdedigers van Oostende aan de bal te laten en hen te laten komen. En dat lukte vrij goed tot in de tweede helft. Maar we moeten eerlijk zijn: offensief waren we onmondig. Misschien verdienden we wel een puntje, maar zeker niet meer dan dat. Dat is toch frustrerend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties