Biebauw krijgt voorkeur tussen Mechelse palen: "Er ontstond vertrouwenscrisis bij Pacovski"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Biebauw krijgt voorkeur tussen Mechelse palen: "Er ontstond vertrouwenscrisis bij Pacovski"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wouter Biebauw kreeg gisteren (verrassend) de voorkeur op Tome Pacovski tussen de palen bij KV Mechelen. Philippe Vande Walle legt de keuze voor eerstgenoemde uit. "Het was vooral de bedoeling om Tome te beschermen tegen zichzelf."

Cédric De Volder in Oostende

Tome Pacosvki pakte de voorbije weken te veel doelpunten naar de zin van Aleksandar Jankovic. De veldheer van KV Mechelen verkoos in het Albertpark van KV Oostende dan ook Wouter Biebauw tussen de palen. De beslissing bleef enigszins - na amper drie speeldagen - verrassend. Philippe Vande Walle gaf echter tekst en uitleg bij de keuze van de Maneblussers.

"We zagen dat er een vertrouwenscrisis aan het ontstaan was bij Tome", aldus de keeperstrainer van Mechelen. "Hij beging de voorbije weken dan wel geen grove blunders, maar goed was het niet. Het was dan ook de bedoeling om Pacovski te beschermen tegen zichzelf. Mechelen wil hem niet afschrijven, hé."

Mechelen wil Pacovski niet afschrijven, hé

Ondertussen zag de voormalige Rode Duivel Biebauw groeien op training. "Ik merkte al langer dat Biebauw er stond tijdens de oefensessies. Net daarom begreep Pacovski de keuze van de coach maar al te goed. Die jongen is international en heeft dan ook een status hoog te houden. Maar dit alles is nu eenmaal het leven van een doelman."

"Ik ben heel blij met deze kans", doet Biebauw ook zelf nog zijn zegje. "Ik heb er de voorbije weken keihard voor gewerkt. Ik kreeg afgelopen vrijdag voor de training te horen dat ik zou spelen. Al is het jammer dat ik de nul niet kon houden. Of mijn contract (Biebauw is net als Pacovski transfervrij op het einde van het seizoen, nvdr.) meespeelt? Ik heb geleerd dat alles in het voetbal heel snel kan veranderen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties