Reactie Mega Toby van Southampton naar Luik: "Eindelijk nog eens volledige wedstrijd in benen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Mega Toby van Southampton naar Luik: "Eindelijk nog eens volledige wedstrijd in benen"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels wonnen gisterenavond zonder al te veel moeite van Australië. Toby Alderweireld beleefde een rustige avond, maar was vooral blij om opnieuw op een voetbalveld te staan. "Op fysiek vlak is er alvast geen enkel probleem."

Cédric De Volder in Luik

Toby Alderweireld heeft eindelijk nog eens negentig minuten in de benen. De verdediger van Southampton FC maakte de voorbereiding nog door bij Atlético Madrid, maar kwam daar amper aan spelen toe. "Het was dan ook een ideaal moment om nog eens een volledige wedstrijd te voetballen. Ik heb alleszins gemerkt dat er op fysiek vlak geen enkel probleem is."

Mega Toby sloot later aan bij de Rode Duivels omdat hij afgelopen maandag nog zijn transfer naar The Saints aan het afronden was. Is het dan niet te moeilijk om je op te laden voor een vriendschappelijke pot? "Nee, ik ben elke keer enorm trots om de kleuren van mijn land te mogen verdedigen. De fans doen trouwens ook de moeite om naar Luik te komen, hé."

Moeite om me op te laden? De fans doen ook de moeite om naar Luik te komen

"Ik kijk er alleszins ook al naar uit om mijn eerste wedstrijd voor Southampton te spelen. "Ik wil niet zeggen dat ik tevreden ben dat ik niet terug moet naar Atlético, maar zo'n nieuw avontuur is toch altijd spannend. Of ik garanties heb gekregen qua speeltijd? In het topvoetbal gaat het nooit vanzelf, dus ik zal moeten presteren."

Presteren deden de Rode Duivels gisteren alvast wel met een overwinning tegen The Socceroos. "Al had de score misschien hoger moeten liggen", besluit Alderweireld. "Vooral na de rust slopen er te veel slordigheden in ons spel. Maar al bij al was het een leuke wedstrijd om opnieuw mee te beginnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties