Datum: 24/09/2014 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stade communal des Bas-prés
Lepoint helpt tienkoppig Gent voorbij Namen
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Lepoint helpt tienkoppig Gent voorbij Namen
Foto: © Photonews

AA Gent deed vanavond wat het moest doen tegen Namen. Het won met 1-3, maar dat ging niet van een leien dakje. Vandenbussche pakte al voor de rust rood en een wereldgoal van Bruzzese bracht Namen terug in de match. De hattrick van Lepoint was nodig.

Sander De Graeve in Namen

Namen leefde naar deze match toe, zoveel is duidelijk. De hele binnenstad zat muurvast een uur voor de wedstrijd en het kleine stadion liep aardig vol voor het treffen met AA Gent. Namen begon ook niet slecht aan de partij. Gent kon een half uur lang niet echt drukken en vooral Muhammed, de diepe spits, viel ons op in positieve zin.

Bij Gent hadden Rafinha en Locigno niet het beste matchbegin en de jongens van Namen konden een paar keer dreigen. Ze speelden overigens met overgave. Bruzzese, de broer van de Esseveel-goalie, ging zo hard doorglijden naar een onhaalbare bal dat hij bijna in het hamburgerkraam lag.

Lepoint x2

Gent besloot dan toch eens het gaspedaal stevig in te drukken en werd meteen beloond. Lepoint profiteerde twee keer in even veel minuten van een foutje van doelman Tonnet. Met de voet én met het hoofd maakte hij er 0-2 van.

Hij ging daarna nadrukkelijk op zoek naar een derde -we hopen dat zijn poging hoog over doel niet eindigde door onze voorruit- maar het was aan de overkant dat we vlak voor rust nog animo krijgen. Muhammed ging door en probeerde de bal over Vandenbussche te lobben. De doelman hield de bal tegen, maar stond al een eind voor zijn lijn. Een rode kaart was zijn deel.

Het was niet de enige kemel die bij Gent geschoten werd. Pollet kwam immers het veld op met nummer zes in de tweede helft, Na goed vijf minuten moest Dejaegere terug naar de kleedkamer hollen om het juiste shirt voor zijn spits.

Met het juiste nummer, zeven, op zijn rug kreeg Pollet nog enkele kansen, maar een goal meepikken lukte niet. De neus van een onfortuinlijke supporter achter de goal raakte hij wel. De spits ging zich uitgebreid excuseren en kreeg applaus.

Wereldgoal Bruzzese

De match kabbelde rustig naar een droge 0-2 voor Gent, maar Namen stak toch nog de neus aan het venster. Bruzzese kreeg een bal op de volley en knalde die losjes via de lat in doel. 1-2 met nog twintig minuten te gaan, speelbaar dus.

Verder kwam de vierdeklasser echter niet. Het team gooide nog alles in de strijd, maar het was uiteindelijk Lepoint die met zijn hattrick op een tegenaanval de uitslag vastlegde. Gent had minder overschot dan het gewild had en over de rode kaart zal intern nog nagekaart worden. Het mag zich nu opmaken voor een partij tegen Lommel.

Opstellingen

Namen UR Namen UR

  Speler G Beoordeel
Carvalho Ricardo   90' -
Croteux Marc 90' -
Rosmolen Frédérick   80' -
Tonnet Jordan 90' -
Toussaint Xavier 90' -
Toumi Moktar 90' -
Kone Ismael 90' -
Habdas Julien 90' -
Klee Young 90' -
Bukasa Ronny 67' -
Bruzzese Domenico 82' -
Muhammed Rashad   90' -
  Bank G Beoordeel
Mirante Sandro 23' -
Mayola Biboko 10' -
Paquet Johan 8'  
Van Oudenhove Pieter-Jan -  
Seabra Da Silva Sebastien -  
Mahmutaj Dren -  
Hadim Amin -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Nogueira De Paula Ygor 90' -
Vandenbussche Brian   45' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Gershon Rami 90' -
Nogueira Ygor 90' -
Locigno Sébastien 90' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Kums Sven 90' -
Soumahoro Yaya 45' -
Lepoint Christophe ⚽ ⚽ ⚽ 90' -
Raman Benito 90' -
Pollet David 82' -
  Bank G Beoordeel
Sels Matz 45' -
Asare Nana   8'  
Depoitre Laurent -  
Zolotić Nermin -  
Gavazaj Enis -  
Neto Renato -  
Dejaegere Brecht -  
Herbeleef Namen UR - KAA Gent