Reactie Vanhaezebrouck na rode kaart: "Had hem nog gewaarschuwd geen zotte dingen te doen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vanhaezebrouck na rode kaart: "Had hem nog gewaarschuwd geen zotte dingen te doen"
Foto: © Photonews

AA Gent plaatste zich op bezoek bij vierdeklasser UR Namen voor de volgende ronde in de Beker, maar van een leien dakje ging het niet. Doelman Vandenbussche pakte voor de rust al een domme rode kaart.

Sander De Graeve in Namen

"Ik vond dat we vrij goed begonnen aan de match, Namen kwam niet onder de druk uit. We hadden al veel eerder kunnen scoren. In zo'n match moet je meteen afstand nemen om veiligheid in te bouwen, we deden dat met die twee goals. Normaal gezien ben je dan op weg om er vijf te maken", aldus Vanhaezebrouck.

De rode kaart van Vandenbussche gooide roet in het eten. Hij hield een bal met de handen tegen buiten de zestien. "Ik had hem nog gewaarschuwd. 'Doe geen zotte dingen, pak geen rode kaarten', tegen zo'n ploeg kom je normaal gezien nooit in de problemen. Het was zelfs geen gevaarlijke fase, er stonden nog verdedigers achter hem. Zo staken we onszelf in de miserie."

Die goal was onze tweede fout

Uiteindelijk kwam Namen nog terug met een wereldgoal van Bruzzese. "Dat was onze tweede fout. Ik hoorde hier dat het zijn eerste goal van het seizoen was en misschien zijn enige. Hij trapt hem wel perfect binnen. Voor die goal maakte ik me nog geen zorgen. Namen leek er zelf niet al te veel in te geloven in de tweede  helft en wou vooral geen goals meer binnen krijgen.

"Ik was er niet meer gerust in, na die goal. Die viel uit de lucht en dat kan altijd een tweede keer gebeuren. Lepoint maakte nog die derde, maar dat kwam rijkelijk laat." Vanhaezebrouck liet de Braziliaanse aanwinst Nogueira debuteren. "Hij was puur één tegen één goed, zoals verwacht. Aan de bal is er nog werk aan én hij moet dringend engels leren. Veel verder dan yes, no en coach komt hij niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties