Reactie Vandenbussche houdt sfeer erin na rode kaart: "Ik hield de nul"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Vandenbussche houdt sfeer erin na rode kaart: "Ik hield de nul"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brian Vandenbussche had zich zijn 33e verjaardag wellicht anders voorgesteld. Hij pakte gisteten met Gent op bezoek bij UR Namen als in de eerste helft een rechtstreekse rode kaart. Achteraf leek hij niet te veel in de put te zitten.

Sander De Graeve in Namen

De zege van zijn team zal daar wel voor iets achter zitten. "Gelukkig pakte ik die kaart bij een 0-2 voorsprong en niet wanneer het nog 0-0 stond", aldus de doelman. "Toch heb ik alle supporters en al wie met AA Gent begaan is iets meer stress bezorgd vanavond. Het belangrijkste is de overwinning. En ik heb toch de nul gehouden."

Verkeerde reactie

Het was een vreemde fase, Vandenbussche kwam veel te ver uit en hield de bal buiten de zestien met de hand tegen. "Die bal schoot niet zo ver door als ik verwacht had. Ik wou hem op de borst nemen, maar stak in een reflex ook mijn handen in de lucht. Dan weet je hoe laat het is. Rami stond nog achter me, dus het was een verkeerde reactie van me. Misschien heb ik wel een goal verijdeld."

De doelman was niet aan zijn proefstuk toe. "Ik denk dat het mijn vierde rode kaart in mijn carrière is. Als doelman heb je dat risico natuurlijk. Al bij al ben ik tevreden als ik uitslagen van andere bekerwedstrijden zie. Grote ploegen hadden het lastig vanavond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties