Datum: 02/11/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Het Kuipje
Diaby en Badri knallen thuisreputatie Westerlo even naar het verleden
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Diaby en Badri knallen thuisreputatie Westerlo even naar het verleden
Foto: © photonews

Al sinds in 2012 Lommel United kwam winnen in het Kuipje, verloor Westerlo niet meer in eigen huis. Aan die reeks kwam vanavond een einde. Mouscron- Péruwelz kon voor het eerst sinds dertig augustus nog eens winnen.

Sander De Graeve in Westerlo

In het Kuipje mochten Westerlo en Royal Mouscron-Péruwelz dit voetbalweekend afsluiten. De clash tussen beide seizoensrevelaties kende een paar belangrijke afwezigen. Zo kon Westerlo nog steeds niet rekenen op topschutter Gounongbe. Aoulad was er wel opnieuw van aan de aftrap bij. Bij de bezoekers was Tristan Dingomé, vorige week nog auteur van een prachtgoal, ziek.

Mouscron-Péruwelz begon het beste aan de wedstrijd, maar Westerlo herstelde het evenwicht al snel. Het opvallendste was het grote verschil aan speelstijl. Westerlo probeerde snel voorin te geraken met veel lange ballen over de vleugels. Mouscron-Péruwelz hield het bij mooi passenspel over de grond.

Annys met de mooie 1-0

De tactiek van Westerlo bleek in de beginminuten het meest efficiënt. Na een snelle actie trapte Koffi over de bal, maar Annys was goed gevolgd en mikte de bal met links perfect in het hoekje. Westerlo zo op een, op dat moment, verdiende 1-0 voorsprong.

Na die eerste treffer vergat Westerlo te voetballen en Mouscron-Péruwelz legde wel aardige combinaties op de mat. Op Cercle en Lierse zag ondergetekende geen voetbal, hier gelukkig wel. Exponent was kapitein Kévin Vandendriessche. Onder zijn bonkige gedaante schuilt wel degelijk techniek én Vista.

Boter op het hoofd bij de goal van Annys, dat had Kévin Vandendriessche wel. Hij maakte het echter snel goed. Even lopen met de bal en dan perfect binnendoor Diaby lanceren. Een wondermooie 1-1 was het resultaat. Gounongbe zal even gevloekt hebben in de tribune. Met de treffer kwam Diaby immers naast de Westelse spits aan kop van het topschuttersklassement.

De 1-1 bleef staan tot aan de rust. Ook na de koffie begon RMP het best. De combinaties over de grond bleven lukken en de Westelse tegenaanvallen kwamen niet meer doorheen. Meer dan enkele vrije trappen voetbalde de thuisploeg niet meer bij elkaar.

Blessure Schuermans

Een goal van Mouscron-Péruwelz hing in de lucht en kwam er ook. Mbemba mooi tot bij Badri en die fusilleerde Van Langendonck van dichtbij. Westerlo kreeg twee klappen, het slikte de tegengoal én het verloor Kenneth Schuermans met een blessure. De verdediger moest met de draagberrie van het veld.

Even later kregen we nog een lange blessurebehandeling op het veld. Van Langendonck en Delacourt knalden tegen de paal, maar zonder erg. Westerlo probeerde nog, maar het was Mouscron-Péruwelz dat de eerste uitzege van het seizoen kon veiligstellen. Badri knalde de bal haast door het net en bracht RMP 1-3 voor. De mooie ongeslagen reeks van 41 wedstrijden kwam zo ten einde voor Westerlo. Het team valt ook uit de top-zes.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Apau Mitch 90' -
Schuermans Kenneth 72' -
Maertens Birger 90' -
Dorda Christian   90' -
Lecomte Raphaël 90' -
Annys Maxime 90' -
Geudens Kevin 90' -
Cools Jens 90' -
Aoulad Mohammed   90' -
Koffi Jean Romaric 65' -
  Bank G Beoordeel
Molenberghs Jarno 25' -
Rommens Nicolas 18' -
Gielen Brian -  
Ruyssen Gilles -  
Diallo Alassane -  
Cordier Michaël -  
Godeau Bruno -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
De Vlamynck Patrick 90' 7
Peyre Thibault 90' 6
Delacourt Benjamin 90' 6
Boli Kévin 90' 6
Monteyne Pieterjan 90' 7
Michel Julian 90' 6
Vandendriessche Kévin A 90' 7
Mbemba Nolan A 83' 6
Contout Roy 90' 6
Diaby Abdoulay 90' 7
Badri Anice ⚽ ⚽ 90' 8
  Bank G Beoordeel
Jeanvier Julian 7'  
Pennacchio Sébastien -  
Houzé Jérémy -  
Perez Nicolas -  
Verstraete Birger -  
Cros Pierrick -  
Gano Zinho -  
Herbeleef Westerlo - Moeskroen

Vooraf