Reactie Van Langendonck: "Hoe langer de reeks duurt, hoe harder de klap"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Van Langendonck: "Hoe langer de reeks duurt, hoe harder de klap"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van 2012 was het geleden dat Westerlo nog eens in eigen huis verloor. De klap kwam duidelijk aan bij de spelers. Een paar wilden zelfs niet reageren na de wedstrijd. Koen Van Langendonck wou dat wel.

Sander De Graeve in Westerlo

Hij had nochtans barstende koppijn na een botsing tegen de paal. Delacourt was de boosdoener. "Hij ging naar een bal waar hij nooit meer bij kon. Ik ging er met mijn hand naartoe en hij liep door. Ik beschermde mezelf, maar kwam toch tegen de paal terecht. Ik had hoofdpijn, maar kon doorspelen. Anders had ik het wel aangegeven."

De nederlaag komt aan in Westerlo. "Dat weet je, hé. Hoe langer je wint of hoe langer je ongeslagen blijft, des te harder komt die klap aan. In het voetbal kan dat gebeuren. Vanaf nu moeten we die thuisreputatie opnieuw opbouwen, zo simpel is het."

Niet plezant, neen

Drie doelpunten zijn natuurlijk nooit leuk voor een doelman. "Dat is niet plezant, maar niet enkel voor een doelman. Ook voor de verdediging en bij uitbreiding de rest van het team is dat niet plezant. Wat er misliep? Als ik dat kon zeggen, deed ik morgen de bespreking en was het opgelost. We gaan de beelden bekijken en het analyseren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties