Reactie Monteyne: "Eindelijk beloond voor ons goeie spel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Monteyne: "Eindelijk beloond voor ons goeie spel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pieter-Jan Monteyne houdt zich als Belg onder de Fransen bij Mouscron-Péruwelz stevig overeind. De linksback speelde alles al en was ook gisteravond erg belangrijk in de zege van Mouscron- Péruwelz op bezoek bij Westerlo.

Sander De Graeve in Westerlo

Zo hield hij op een gegeven moment op zijn eentje een tegenaanval van Westerlo tegen. Daarna leek hij zich wat af te reageren op zijn ploegmaats. "Nee dat was geen woede", legt Monteyne al lachend uit. "Dat was gewoon ontlading. Ik was heel blij met mijn ingreep, voor een verdediger is dat alsof je scoort."

Mouscron-Péruwelz won voor het eerst buitenshuis en haalde voor het eerst sinds eind augustus nog eens de driepunter. "Het doet enorm veel deugd. We konden de punten goed gebruiken. We hadden een moeilijk programma en werden vaak niet beloond voor ons goeie spel. Het geeft vertrouwen voor de toekomst."

Ik wist dat we nog gingen scoren

"Het was na die goeie start een drietal matchen wat minder, maar intussen begonnen we beter en beter te voetballen." Gisteravond maakte hij zich geen zorgen na de 1-0. "Ik wist dat we nog gingen scoren. Wij maken nogal makkelijk een goal en Westerlo slikte ook al een pak doelpunten."

Monteyne is de enige speler van Mouscron-Péruwelz die elke minuut al speelde. "Serieus, ben ik de enige? Dat is leuk, maar het is niet mijn doel. Het zou maar een rare doelstelling zijn. Ik hoop vooral dat we een mooie seizoen doormaken. Ik sta ook al op drie kaarten, dus het wordt moeilijk om elke minuut te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties