Vanhaezebrouck: "Anderlecht is beter dan Arsenal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 27 reacties
Vanhaezebrouck: "Anderlecht is beter dan Arsenal"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent leeft naar de topper van zondag tegen Anderlecht toe. De Brusselaars maakten indruk op bezoek bij Arsenal en dat is Hein Vanhaezebrouck niet ontgaan. Echt verrast door de prestatie van Anderlecht was hij niet.

Sander De Graeve in Gent

Hij schat de Belgische competitie immers hoog in. "We doen allemaal veel te laatdunkend over onze eigen competitie. Het is een feit dat we geen Ronaldo's en Messi's lopen hebben, dat weet iedereen. We hebben wel ploegen die voor iets staan,waar goed gewerkt wordt en die uiteindelijk niet zomaar opzij te zetten zijn."

Vanhaezebrouck vindt dat vooral de Premier League overschat wordt. "Iedereen loopt zo hoog op met die Premier League. Anderlecht heeft gewoon over twee wedstrijden bewezen dat ze beter zijn dan Arsenal. Ook Sporting Lokeren was in twee wedstrijden beter dan Hull City."

Ik heb zitten supporteren voor Anderlecht

Ook Andere Belgische ploegen ziet hij graag goed presteren in Europa. "Sevilla staat bovenin in Spanje en een Standard in crisis pakt daar een punt tegen. Er mogen dan nog vijf andere op het veld staan bij Sevilla, het is een mooie prestatie. Als Lokeren Europees speelt, ben ik supporter van Lokeren. Als Anderlecht speelt, ben ik supporter van Anderlecht."

"Het is goed voor de prestige van onze competitie als ze ver geraken." Hein hoopte dus niet op een pandoering voor Anderlecht. "Al die analisten hadden het over een 5-0 vooraf. Ik ben blij dat ze het goed deden. Dat maakt van onze wedstrijd van zondag ook meteen een eerlijke strijd."

Een Gentse zege zou op dit moment dus meer prestige hebben. "Als we nu Anderlecht kloppen, zal dat ook zo aanzien worden. Anders zou men zeggen dat Anderlecht toch al in een dip zat na een Europese pandoering. Hij vindt dit Anderlecht overigens beter dan dat van vorig jaar. "Ze mogen dan misschien een punt minder hebben, ze spelen wel veel beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties