wesWesterlo
wbeSK Beveren
Datum: 05/12/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Het Kuipje
Waasland-Beveren pakt 3 gouden punten, Westerlo in de problemen
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Waasland-Beveren pakt 3 gouden punten, Westerlo in de problemen
Foto: © Photonews

Waasland-Beveren heeft vrijdagavond 3 gouden punten gepakt in het Kuipje. De Waaslanders trokken aan het langste eind na een draak van een wedstrijd. Met dank aan Destorme die scoorde en een assist afleverde.

Robby Morren in Westerlo

Dennis Van Wijk moet zich behelpen met het beschikbare spelersmateriaal. Zo kon hij met Koffi slechts 1 spits aan de aftrap brengen. Gelukkig keerden Annys (schorsing) en Schuermans (blessure) terug. Van Geneugden gooide Vukusic en Destorme in de strijd.

Waasland-Beveren schoot fel uit de startblokken, maar enkele voorzetten werden net onderschept. Kort voor het kwartier was het Westerlo dat de netten deed trillen. Molenberghs bediende Lecomte, die zijn schot gekeerd zag door Coosemans. Koffi was goed gevolgd en tikte de 1-0 binnen.

De wedstrijd verwaterde en het was een kwartier lang wachten op een nieuwe kans. Die kwam er voor de bezoekers. Van Langendonck duwde de kopbal van Emond onder de lat weg. Vijf minuten voor de pauze had Waasland-Beveren de gelijkmaker dan toch te pakken.

De bezoekers knutselden een mooie aanval in elkaar. Cale bediende Emond, maar die kon niet afdrukken. De bal kwam voor de voet van Destorme die staalhard in het dak van het doel knalde. De hemel klaarde op voor Waasland-Beveren want net voordien had Lecomte de 2-0 laten onbegrijpelijk laten liggen.

De tweede helft was van een bedenkelijk niveau. Enkele hoekschoppen en Koffi die een voorzet naast duwde. Verder aanvankelijk niets. Het resultaat was voor beide ploegen duidelijk belangrijker dan het geleverde spel.

Met nog een kwartwedstrijd te gaan gingen de handen op elkaar in het Kuipje. Niet voor goal, wel voor het wederoptreden van Gounongbe, de topschutter van Westerlo. Het signaal voor de thuisploeg om nadrukkelijker op zoek te gaan naar een tweede treffer en Waasland-Beveren zakte iets dieper in.

Destorme belangrijk

Toch waren het de Waaslanders die de volle buiten meepakten uit het Kuipje. De eerste echte kans na de pauze was meteen raak. Destorme schilderde een voorzet op het hoofd van Emond die eenvoudig kon binnenkoppen.

Westerlo lijdt zijn tweede thuisnederlaag op rij, blijft achter met 1 op 18 en zakt na een goede seizoensstart volledig weg. Voor Van Geneugden en zijn troepen is dit een geweldige zaak na de overwinning tegen Moeskroen vorige week.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Cools Jens 90' -
Dorda Christian 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Apau Mitch 90' -
Geudens Kevin 90' -
Molenberghs Jarno 89' -
Schouterden Nils 90' -
Annys Maxime 90' -
Lecomte Raphaël 68' -
Koffi Jean Romaric 90' -
  Bank G Beoordeel
Gounongbe Frédéric 22' -
Rommens Nicolas 1'  
Gielen Brian -  
Verschueren Arno -  
Ruyssen Gilles -  
Cordier Michaël -  
Jaeken Michiel -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' 8
D'Ulivo Cédric   90' 6
Robson Severino da Silva 90' 7
Sousa Hugo 90' 6
Addy David Nii 76' 5
Destorme DavidA 90' 7
Hubert David 90' 6
Rowell Jonathan   89' 7
Cale Hrvoje 90' 7
Vukusic Ante   77' 5
Emond Renaud 90' 7
  Bank G Beoordeel
Blondelle Siebe 14' 6
Baldé Amido 13' 5
Corstjens Wouter 1'  
Luyckx Alec -  
Henkens Robin -  
Vermeulen Jorn -  
Steppe Kenny -  
Herbeleef Westerlo - SK Beveren

Vooraf