Datum: 06/12/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk dartelt voorbij zwak Mechelen en staat naast Anderlecht
KV Kortrijk dartelt voorbij zwak Mechelen en staat naast Anderlecht
Foto: © photonews

KV Kortrijk heeft een 15 op 15 te stekken. Ook thuis tegen een zwak KV Mechelen werd er al bij al makkelijk gewonnen: 3-0. In de stand kruipt de Veekaa naast Anderlecht, Malinwa moet vooral naar beneden beginnen kijken.

Aernout Van Lindt in Kortrijk

De Sint was op bezoek bij KV Kortrijk, maar niet op het veld. De Kerels waren niet van plan om cadeautjes uit te delen en kwamen met een doel aan de aftrap: 15 op 15 pakken en - door de nederlaag van Anderlecht in Moeskroen - voorlopig naast de landskampioen op de tweede plaats terechtkomen.

Kortrijk moest dat wel doen zonder de geschorste Santini - op basis van tv-beelden moet hij twee speeldagen brommen - en Marusic, Matoon en Pavlovic waren geblesseerd. KV Mechelen kon dan weer wel op een fitte kern rekenen en Jankovic koos voor dezelfde namen als vorige week.

Thuisploeg heer en meester

Echt geïnspireerd leek Malinwa echter niet aan de aftrap te komen. Het kreeg wel het leeuwendeel van het balbezit en mocht breien en breien, maar het speelde te slordig om aanspraak te maken op een doelpunt. De nonchalance was groot, het balverlies legio en halfweg de eerste helft profiteerde Kortrijk daarvan.

Een lekkere aanval, met Capon die in een tijd aflegde voor een beresterke De Smet zorgde voor de 1-0, vijf minuten en evenveel kansen later kon Kortrijk de meer dan verdiende dubbele voorsprong tegen de touwen prikken: Chevalier schoot het dak van het doel aan gort en gruizelementen.

"Wij worden kampioen"

Daarna hoefde het wat minder voor de thuisploeg, die Mechelen nog meer liet breien, maar er zelf wel het scherpst uitkwam. In de slotfase leverde dat - alweer na knap voorbereidend werk - via invaller Dierckx ook nog de 3-0 op. Vanderhaeghe speelde Sinterklaas en gaf ex-Mechelenspeler Van Loo een kwartier speeltijd, zowat de enige keer dat de Mechelenfans reden tot applaus hadden.

Halfweg de tweede helft was het schip van Malinwa namelijk al gezonken, toen De Witte langs achteren kwam inglijden en een (zware) rode kaart kreeg van Wouters. Kortrijk pakt de drie punten en komt zo zomaar naast Anderlecht op de voorlopig tweede plaats in de stand, de fans zongen al dat ze kampioen gingen worden ... Malinwa moet stilaan naar beneden gaan kijken.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 5
Capon Brecht A 77' 7
Poulain Benoit 90' 5
Chanot Maxime 90' 5
Ulens Baptiste 90' 5
Tomasevic Zarko 90' 5
De Mets Gertjan 90' 5
Chevalier Teddy āš½ A 86' 8
Van Eenoo Lukas 90' 5
Klaasen Robert 90' 5
De Smet Stijn āš½ 62' 7
  Bank G Beoordeel
Dierckx Tuur āš½   28' 5
Van Loo Anthony 13' 5
Mahau Gregory 4'  
Mulemo Landry -  
Henkinet Laurent -  
Ragolle Dylan -  
Tambe Alassane -  
Claeys Arno -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' 5
Paulussen Laurens 90' 5
Bateau Sheldon 90' 5
Kosanovic Milos 90' 5
Obradovic Ivan 90' 5
De Witte Seth   67' 4
Cordaro Alessandro 59' 5
Rits Mats 40' 5
Claes Glenn 90' 5
Hanni Sofiane 80' 5
Veselinovic Dalibor 90' 5
  Bank G Beoordeel
Cisse Ibrahima 50' 5
Matthys Tim 31' 5
Adesanya Jason 10' 5
Van Damme Joachim -  
Vandam Jerry -  
Vanlerberghe Jordi -  
Faidherbe Adrien -  
Biset Maxime -  
Herbeleef KV Kortrijk - KV Mechelen

Vooraf