Reactie De Smet steekt ambitie niet meer weg: "Top-6 halen met deze uitgebalanceerde ploeg"

De Smet steekt ambitie niet meer weg: "Top-6 halen met deze uitgebalanceerde ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stijn De Smet heeft alle reden tot lachen. Hij speelde sterk tegen KV Mechelen en lijkt helemaal terug, zijn team won en staat momenteel naast Anderlecht op de tweede plaats in de stand. "Maar het telt maar waar je staat na 30 speeldagen natuurlijk", blijft De Smet bescheiden. Hoewel ...

Aernout Van Lindt in Kortrijk

  • De Smet helemaal terug met doelpunt
  • Kortrijk naast Anderlecht op plek 2
  • PO1 nu echt een doel

"We moeten het match per match bekijken, maar tweede staan is natuurlijk een heel leuk gevoel", knikt De Smet. "Het is zaak om allemaal met de voeten op de grond te blijven staan en de focus te houden, want er komen lastige matchen aan."

Als die matchen echter ook tot een goed einde kunnen worden gebracht: "We hebben een hele lastige decembermaand. Maar als we die enigszins goed doorkomen, dan moeten we echt blijven werken om in play-off 1 terecht te komen", toont het nummer 7 van KVK de nodige ambitie.

Missen vier basisspelers en toch ...

"We hebben een uitgebalanceerde ploeg en we pakten 15 op 15. Alles is aanwezig om echt mee te strijden voor de top-6. De zaak is om de kloof met het nummer 7 te proberen uitdiepen. We missen vandaag vier basisspelers en nog winnen we al bij al makkelijk van een fysiek sterk KV Mechelen."

De Smet zelf was blij met zijn prestatie: na veel blessureleed kon hij nog eens een uur voluit gaan én scoren. "We hebben sterke collectieve goals gemaakt en goed voetbal gespeeld. Voor mij is dit een hele goede week. Na een uur vroeg ik wel om een vervanging, want ik had wat last van stijfheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties