Reactie "Wij worden kampioen" versus "Shame on you": Kortrijkzanen en Mechelaars reageren

"Wij worden kampioen" versus "Shame on you": Kortrijkzanen en Mechelaars reageren
Foto: © photonews

KV Kortrijk nam in het eigen Guldensporenstadion makkelijk de maat van een zwak presterend KV Mechelen. Het contrast tussen de supporterslegioenen kon dan ook niet groter zijn: die van de Veekaa dromen al van het kampioenschap, die van Malinwa vonden het een schande.

Aernout Van Lindt in Kortrijk

  • Fans Kortrijk in de wolken
  • Hartverwarmende prestatie
  • Bij Mechelen zijn ze terecht boos

Het was grappig én hartverwarmend tegelijk, de manier waarop de thuisaanhang zich ook tegen Malinwa liet gelden. "Wij worden kampioen, wij worden kampioen", zongen de fans hun Kerels toe.

Een droom, die titel? "Dat is niet meer dromen hé", lacht Stijn De Smet. "Maar het doet natuurlijk deugd dat ze ons zo aanvuren."

Niemand haalde niveau

Aan de overkant een heel ander beeld. "Shame on you", zongen de fans van Malinwa na de wedstrijd, toen hun spelers hen kwamen groeten.

"Ik begrijp dat de supporters kwaad zijn”, knikt Mats Rits. “Dit was gewoon geen goede wedstrijd, iedereen is boos: de coach en wij ook. Niemand haalde niveau."

Die coach was inderdaad boos: "Ik heb veel respect voor de supporters en wat wij lieten zien was gewoon niet goed genoeg. Het moet beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties